Ríbezľový koláč s makom a bielkovou polevou

Ríbezľový koláč s makom a bielkovou polevou

Jemnučký, nadýchaný ríbezľový koláč s makom a bielkovou polevou. Bol by hriech nevyužiť sezónu ríbezlí na takúto dobrotu :) Pripraviť si ho môžete aj bez bielkovej polevy.

Ingrediencie (na 16 ks):

na koláč:

200g hladkej špaldovej múky
250ml kefíru alebo cmaru
3 PL medu
3 žĺtka
2-3 PL pomletého maku
1 ČL prášku do pečiva
150g červených ríbezlí

na polevu:

3 bielka
štipka soli
2 PL xylitolu/trstinového cukru (alebo ekvivalent stévie)
1 PL kukuričného škrobu

 

Postup:

V miske si najskôr zmiešame mokré ingrediencie na koláč a následne k nim primiešame aj tie ostatné. Ríbezle do cesta zamiešame ako posledné. Vzniknuté cesto vylejeme do formy vystlatej papierom na pečenie (s rozmermi zhruba 25x25cm).

Koláč pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.

Bielka si vyšľaháme spolu so štipkou soli na tuhú penu a následne do peny po častiach prisypeme zvolené sladidlo a kukuričný škrob. Hotovú penu rozotrieme na vrch koláča a dáme ho piecť ešte na 15-20 minút pri 150 stupňoch, dokým nezačne vrch polevy jemne hnednúť.

1 ks:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
90 14 1 4 2

Tento recept je zo skvelej knihy Fit sladkosti (kúpite tu).

Ríbezľový koláč s makom a bielkovou polevou

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 50 Min
Frittata s tofu, cuketou a paradajkami
  • Množstvo : 48
  • Porcie : 48
  • Tepelná úprava : 40 Min
Banánovo-špaldové cake pops

Pin It on Pinterest