Fit Recepty
Sleduj ma
Fit sendvič z tuniaka

Fit sendvič z tuniaka

Toto je jeden z mojich najobľúbenejších receptov s tuniakom vôbec. Tuniak je použitý v ceste na sendvič (alebo pečivo), vďaka čomu si vieme vyčarovať fit pečivo s vysokým obsahom bielkovín, dokonca aj úplne bez lepku.

Na tento recept budete potrebovať iba 3 základné suroviny - tuniak, vajce a trochu múky. Vzniknuté cesto už len dokoreníme a osolíme. Ja som použila prirodzene bezlepkovú, cícerovú múku, avšak sendvič si môžete pripraviť z ľubovoľnej múky v rovnakom množstve (napríklad celozrnná, ovsená, pohánková, hrachová).

Milujem rôzne zdravé pizze, pri ktorých je vytvorené cesto zo zeleniny alebo aj z tuniaka, a toto jedlo pre mňa patrí do rovnakej kategórie. Aj v tomto prípade si totiž môžete naplniť vzniknuté sendvičové cesto akýmikoľvek surovinami, aké máte radi. Môže to byť zelenina, kvalitná šunka, kyslé uhorky, avokádo, praženica alebo obľúbený šalát. Verím, že si na tomto zdravom tuniakovom sendviči pochutíte v každom prípade.

Tento fit sendvič z tuniaka je nízkokalorický, bohatý na omega-3 mastné kyseliny a obsahuje iba 8 g sacharidov na porciu. Zasýti dokonca viac ako klasické pečivo. Najradšej ho mám na večeru, prípadne si ho občas zbalím na desiatu či na cesty.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • 120g tuniaka vo vlastnej šťave (odporúčam tento)
  • 1 vajce
  • 3 PL celozrnnej (alebo cícerovej) múky (odporúčam túto)
  • cesnakové korenie
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
  • morská soľ
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Tuniaka zbavíme šťavy a poriadne ho rozmiešame s vajcom a 3 lyžicami múky.
  2. Pridáme korenie a soľ podľa chuti.
  3. Cesto vylejeme do malého pekáča alebo zapekacej misy vystlatej papierom na pečenie.
  4. Cesto nemusíme rozotrieť po celej ploche pekáča, bude dosť husté, takže ho stačí rozotrieť do obdlžníka o hrúbke cca 0,5cm.
  5. Pečieme 10-15 minút na 180 stupňoch do zlatista.
  6. Hotové sendvičové cesto rozkrojíme na polovicu, naplníme ľubovoľnou náplňou a rozkrojíme naprieč.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal150 KCal
Sacharidy8 g
Vláknina1 g
Bielkoviny20 g
Tuky4 g