skoricova torta s medovo ricottovou polevou

Škoricová torta s medovo-ricottovou polevou

Ďalší recept na úžasnú, zdravú tortu bez múky – z ovsených vločiek a mandlí. Škoricový korpus sa skvelo dopĺňa s lahodnou medovou polevou z ricotty a gréckeho jogurtu. Ak náhodou nie ste priaznivcom škorice, môžete ju vynechať a nahradiť kakaom alebo vanilkovým extraktom. A pokojne si z nej odkrojte aj na raňajky ;)

Ingrediencie (na 10 pocií – torta s priemerom 20cm):

2 hrnčeky ovsených vločiek
1/2 hrnčeka mandlí
3 vajcia
1/2 hrnčeka kyslého mlieka
1/2 hrnčeka trstinového/kokosového cukru (alebo xylitolu)
1 PL škorice
1 ČL prášku do pečiva
40g sušených brusníc

Na polevu:

250g ricotty
200g gréckeho jogurtu
3-4 PL medu

Postup:

V mixéri rozmixujeme ovsené vločky a mandle na múku. Následne do mixéra pridáme prášok do pečiva, sladidlo, škoricu a opäť rozmixujeme. Nakoniec pridáme zvyšné ingrediencie (okrem brusníc) a poriadne rozmixujeme. Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy (s priemerom zhruba 20cm). Tortu pečieme 20-25 minút na 175 stupňoch, kým nie je tred torty upečený. Po dopečení ju necháme vychladnúť a následne ju prerežeme na 2 alebo 3 časti.

V miske si zatiaľ zmiešame ricottu s bielym gréckym jogurtom a 3 lyžicami medu. Ochutnáme a ak treba, dosladíme polevu ešte lyžicou medu.

Nakoniec polevu rozotrieme medzi tortové pláty, posypeme ich sušenými brusnicami a zvyškom polevy potrieme tortu zvonku. Tortu uložíme do chladničky aspoň na 6 hodín, aby poleva zatuhla a torta držala tvar.

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
220 28 3 11 8

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

skoricova torta s medovo ricottovou polevou

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Videli ste už môj najnovší videorecept? :)

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 8
  • Porcie : 8
matcha cheesecake recept
  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
figovy chia puding s kokosom