sladky zemiak savokadovo-bazalkovym prelivom

Sladký zemiak s avokádovo-bazalkovým prelivom

Ingrediencie (na 2 porcie):

2 stredne veľké sladké zemiaky
1 avokádo
hrsť čerstvej bazalky
2 PL cottage cheese
2 PL vody
2 PL citrónovej šťavy
1 strúčik cesnaku
morská soľ
mleté čierne korenie

Postup:

Sladké zemiaky umyjeme, položíme na plech, urobíme do nich zopár pozdĺžnych dierok a upečieme ich pri 200 stupňoch domäkka. Zemiaky veľké ako päsť stačí piecť 30 minút, väčšie aj 45 minút.

Medzičasom si pripravíme avokádový preliv. Avokádo očistíme a spolu s ostatnými zvyšnými surovinami ho rozmixujeme na jemnú omáčku. Omáčku dochutíme morskou soľou a mletým čiernym korením.

Hotové zemiaky necháme chvíľu vychladnúť, následne ich môžeme ošúpať a poliať avokádovo-bazalkovým prelivom. V prípade záujmu môžeme zemiaky posypať trochou strúhaného parmezánu.

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
280 29 10 5 14

sladky zemiak savokadovo-bazalkovym prelivom

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 20
  • Porcie : 20
  • Tepelná úprava : 30 Min
  • Množstvo : 10
  • Porcie : 10
  • Tepelná úprava : 5 Min
Luxusný nepečený malinový cheesecake