Proteínovo-banánová torta

Špaldovo-banánová torta

Vláčna špaldovo-banánová torta, ktorú si môžete pripraviť aj s proteínovým práškom a jednoducho tak zvýšiť obsah bielkovín vo svojom dezerte. Pripravte si ju aj s touto lahodnou škoricovo-orechovou polevou. Uvidíte, že sa po nej len tak zapráši ;)

Ingrediencie (na 12 porcií):

1 hrnček špaldovej múky
1 hrnček vanilkového proteínu (alebo 1 hrnček múky)
2 zrelé banány
170g gréckeho jogurtu
150g jablkového pyré
3-4 PL medu
2 vajcia
3-4 PL roztopeného kokosového oleja
štipka škorice
štipka prášku do pečiva

na polevu:
200g gréckeho jogurtu
2 PL medu/javorového sirupu
1 ČL škorice
40g pekanových orechov

Postup:

Banány si roztlačíme na pyré (prípadne ich rozmixujeme v mixéri) a zmiešame ich so všetkými ostatnými surovinami.  Vzniknuté cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlatej formy (s priemerom zhruba 20cm) a koláč pečieme 30 minút pri 170 stupňoch. Po 30 minútach koláč prikryjeme alobalom a pečieme ďalších 15 minút do zlatista.

Medzičasom si pripravíme polevu rozmiešaním gréckeho jogurtu, medu, škorice a nadrobno nasekaných vlašských orechov.

Hotový koláč necháme chvíľu vychladnúť a pred podávaním ho polejeme polevou. Koláč skladujeme pri izbovej teplote.

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
215 22 3 14 7

Proteínovo-banánová torta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 20
  • Porcie : 20
  • Tepelná úprava : 30 Min
  • Množstvo : 10
  • Porcie : 10
  • Tepelná úprava : 5 Min
Luxusný nepečený malinový cheesecake