Fit Recepty
Sleduj ma
Špenátové rezy s lososom

Špenátové rezy s lososom

Zdravá dobrota s nízkym obsahom sacharidov a vysokým podielom bielkovín, ktorá sa hodí na bežný i sviatočný deň - špenátové rezy s lososom a tvarohovo-jogurtovou náplňou. Tento recept na zdravý slaný koláč je ideálny, ak milujete lososa. Špenátový korpus v kontraste s náplňou vytvára oku lahodiacu kombináciu farieb, ktorá navyše chutí skvele.

Do plnky si môžete okrem lososa primiešať i rôzne obľúbené ingrediencie ako olivy, kapiu, kukuricu, syr či dokonca nastrúhanú mrkvu. Odložte si kúsok z voliteľných prísad nabok a ozdobte celé rezy ako klasický koláč. Môžete tiež použiť jarnú cibuľku alebo paradajky.

Tento netradičný recept na fit špenátové rezy s lososom sa skvelo hodí na obed, ale môžete ním napríklad šokovať aj návštevu a narezať ho ako koláč či servírovať ho na malé kocky, napichnuté špáradlom. Zaručujem vám, že takéto zdravé jednohubky sa len tak ľahko nevidia a určite nimi zabodujete. A nezabudnite spomenúť, že sú nízkokalorické, nízkotučné a low carb - ale zrejme vám to ani neuveria :)

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 300g mrazeného špenátu
  • 3 vajcia
  • 4 PL špaldovej alebo ovsenej múky (odporúčam túto)
  • 150g ugrilovaného alebo údeného lososa
  • 200g jemného tvarohu
  • 1/2 cibule
  • 6 PL gréckeho jogurtu
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • cesnakové korenie
  • mleté čierne korenie
  • soľ (podľa chuti) (odporúčam túto)
  • olivy, mrkvy, kukurica, kápia, strúhaný syr.. (voliteľné)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Špenát necháme rozmraziť, zbavíme ho šťavy a zmiešame so špaldovou/ovsenou múkou, trochou morskej soli, lyžičkou sódy bikarbóny a žĺtkami.
  2. V druhej miske si vyšľaháme bielka so štipkou soli do tuha a následne ich jemne vmiešame do špenátovej zmesi.
  3. Hotovú zmes rozotrieme na pekáč vystlatý papierom na pečenie a pečieme 15-20 minút na 180 stupňoch. Čím väčší pekáč zvolíte, tým budú rezy nižšie, takže veľkosť formy zvoľte podľa vašich preferencií.
  4. Medzičasom si pripravíme náplň.
  5. Tvaroh, jogurt a cibuľu si spolu rozmixujeme.
  6. Pridáme na kúsky narezaného ugrilovaného lososa alebo údené lososové plátky.
  7. Môžeme tiež pridať nadrobno nakrájané olivy, kápiu, nastrúhanú mrkvu, syr alebo kukuricu.
  8. Nakoniec plnku okoreníme a osolíme podľa chuti.
  9. Upečený korpus necháme vychladnúť a následne ho narežeme na pláty ktoré cez seba prekladáme spolu s plnkou.
  10. Nakoniec rezy obalíme tenkou vrstvou plnky a rezy uložíme do chladničky aspoň na 6 hodín.
  11. Pred servírovaním ich môžeme posypať jarnou cibuľkou a dozdobiť kúskami paradajky.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy40 minút
Výdatnosť8 kusov
Nutričné hodnoty /
KCal117 KCal
Sacharidy6 g
Vláknina1 g
Bielkoviny14 g
Tuky4 g