spenatovy dip s pohankovymi krekrami

Špenátový dip s pohánkovými krekrami

Máte radi špenát? V tom prípade si na tomto zelenom špenátovom dipe určite pochutíte. Dip sa skvelo dopĺňa s týmito výbornými pohánkovými krekrami, ktoré sú pripravené z pohánkovej a mandľovej múky. Tento špenátový dip si môžete pokojne pripraviť na raňajky, večeru či ako pohostenie pre hostí.

Už 1 porcia tohto špenátového dipu s krekrami je veľmi bohatá na vitamíny A, C, E, B-6, B-2 a minerály ako vápnik, meď, železo, mangán, horčík, fosfor a zinok. Určite sa ho teda oplatí vyskúšať ;)

Ingrediencie (na 6 porcií):

Na krekry:
1 hrnček mandlí (alebo mandľovej múky)
3/4 hrnčeka pohánkovej múky
1 vajce
2-3 PL vody
1/2 ČL morskej soli
štipka cesnakového korenia
štipka mletého čierneho korenia
štipka mletej papriky
rozmarín (voliteľné)

Na dip:
300g mrazeného špenátu
4 PL gréckeho jogurtu
1/2 avokáda
30g hrášku
30g syra feta (prípadne iného)
2 PL citrónovej šťavy
1/2 ČL morskej soli
1 ČL cibuľového korenia
1 ČL cesnakového korenia

Postup:

Mandle si rozmixujeme alebo pomelieme na múku. V miske rozmiešame mandľovú múku so zvyšnými surovinami na krekry. Vzniknuté cesto vložíme medzi 2 vrstvy papiera na pečenie a na tenko ho rozvaľkáme. Čím tenšie cesto vyvaľkáme, tým budú krekry chrumkavejšie (odporúčam vyvaľkať na 2-3mm). Rozvaľkané cesto narežeme na štvorce či trojuholníky pomocou ostrého noža. Cesto neoddeľujeme, dáme ho piecť narezané v celku na 15 minút na 180 stupňov. Následne ho vyberieme, necháme vychladnúť a nakoniec krekry oddelíme od seba.

Špenát dáme do hlbšej panvice či hrnca a rozmrazíme ho na strednom plameni. Počkáme, kým sa z neho odparí voda a potom ho odstavíme z tepla. Pridáme do neho roztlačené avokádo, jogurt a postupne aj ostatné ingrediencie a poriadne zamiešame. Dip môžeme dochutiť podľa vlastných preferencií. Podávame s upečenými krekrami.

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
245 10 8 11,5 16

spenatovy dip s pohankovymi krekrami

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 20 Min
cviklove rizoto
  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 50 Min
polentove-hranolky