taliansky gulas

Taliansky guláš

Ingrediencie (na 2 porcie):

400g hovädzieho mäsa
1 cibuľa
1 PL kokosového oleja
1 ČL mletej papriky
1 ČL morskej soli
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1/3 ČL rasce
2 strúčiky cesnaku
3-4 PL paradajkového pretlaku
700ml vody
strúhaný syr na posýpku (voliteľné)

Postup:

Na lyžici oleja si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista a následne pridáme na kocky nakrájané mäso. Zamiešame, pridáme koreniny a soľ, podlejeme so 700ml vody a dusíme zhruba 40 minút. Potom do mäsa zamiešame 3 až 4 lyžice paradajkového pretlaku, roztlačený cesnak a ak treba, podlejeme ešte trochou vody. Mäso necháme dusiť ešte zhruba 10 minút.

Guláš môžeme servírovať posypaný strúhaným syrom a ako prílohu môžeme zvoliť cícerové halušky, zeleninu, ryžu či celozrnné cestoviny.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel (kúpite tu).

taliansky gulas

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
  • Tepelná úprava : 40 Min
Vianočný kapor s batátmi a coleslaw šalátom
  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
  • Tepelná úprava : 10 Min
Miešané vajíčka s paprikou a rybou

Pin It on Pinterest