vajícková ryža

Vajíčková ryža s reďkovkami a pórom

Chutná bezmäsitá vajíčková ryža s reďkovkami a pórom, ozaj jednoduchá na prípravu. Vyskúšajte ju na obed či večeru. Mňam!

Ingrediencie (na 3 porcie):

1 hrnček hnedej ryže
2,5 hrnčeka vody
3 vajcia
80g strúhanej mozzarelly
100g reďkoviek
1 cibuľa
pór
1 ČL kokosového oleja
1/2 ČL morskej soli

Postup:

V hrnci si rozohrejeme kokosový olej a zľahka na ňom opražíme nadrobno nasekanú cibuľu.

Do hrnca pridáme hnedú ryžu, zamiešame a zalejeme ju vodou. Ryžu osolíme a varíme do mäkka, zhruba 12 minút.

Po 12 minútach, keď ešte v hrnci ostalo trochu vody, zamiešame do ryže rozbité a vidličkou rozmiešané vajíčka a strúhanú mozzarellu. Keď sa vajíčka uvarili a syr sa roztopil, ryžu môžeme odstaviť z tepla. Ak je ryža náhodou príliš hustá, môžeme do nej vmiešať trochu vody.

Nakoniec do ryže vmiešame nakrájané reďkovky a pór.

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
382 45 3 18 12

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

vajícková ryža

Videli ste už môj najnovší videorecept? :)

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 20 Min
Kuracie soté s brokolicovo-nivovou omáčkou
  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
  • Tepelná úprava : 10 Min
psenovo-gastanova kasa