zapecene baklazanove kolieska

Zapečené baklažánové kolieska

Ak hľadáte chutný recept z baklažánu, určite skúste tieto vynikajúce zapečené baklažánové kolieska.

Toto jedlo si robím pomerne často – na raňajky, na obed alebo na večeru, keď mám chuť na niečo jednoduché a rýchle na prípravu, zdravé a chutné. Chuťou prípomínajú tieto kolieska pizzu, samozrejme ale záleží od toho, aké ingrediencie na baklažánové kolieska poukladáte. Ja vám v recepte opíšem moju najobľúbenejšiu verziu, po ktorej väčšinou siahnem z dôvodu chute a dostupnosti surovín (väčšinou ich máme stále doma a verím, že vy tiež). Vy si môžete samozrejme oblohu prispôsobiť podľa vlastnej chute.

Určite ich skúste, je to tiež skvelý a nevšedný nápad na pohostenie pre hostí alebo ako snack ku filmu ;)

 

Ingrediencie (na 1 porciu):

1 stredne veľký baklažán
50 g paradajkového pyré (alebo pretlaku)
100 g kvalitnej šunky
40 g strúhanej mozzarelly (prípadne iného syra)
čerstvá bazalka (podľa chuti)
cherry paradajky (podľa chuti)
morská soľ
cesnakové korenie

 

Postup:

Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska (nie hrubé, ani príliš tenké). Nakrájaný baklažán poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie.

Baklažánové kolieska zľahka osolíme a pečieme 15 minút pri 210 stupňoch.

Následne baklažán vyberieme z rúry a každé koliesko potrieme paradajkovým pyré (prípadne paradajkovým pretlakom zriedeným s vodou), poukladáme na ne kúsky šunky, posypeme syrom a na záver dozdobíme cherry paradajkami a bazalkou. Do paradajkového pyré môžeme zamiešať aj soľ a cesnakové korenie.

Baklažán takto zapekáme ešte 5-10 minút pri 250 stupňoch, dokým syr nezačne chytať zlatistú farbu.

Dobrú chuť! :)

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
391 24,5 14,5 35 12,5

zapecene baklazanove kolieska

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 1
  • Porcie : 1
  • Tepelná úprava : 30 Min
zapecene baklazanove kolieska
  • Množstvo : 9
  • Porcie : 9
  • Tepelná úprava : 40 Min
struhany jablkovo-tvarohovy kolac

Pin It on Pinterest