Zdravý tekvicový prívarok

Zdravý tekvicový prívarok

Prichádzam s ďalším tipom na chutné a jednoduché jedlo z tekvice. Tento zdravý tekvicový prívarok si zaslúžil čestné miesto medzi mojimi obľúbenými receptami, a to najmä v období jesene. Je extrémne jednoduchý na prípravu a chutí vynikajúco. Vďaka tekvici má príjemne sladkastú chuť a je plný vitamínu A, C a draslíka.

Prívarok je nízkokalorický a pomerne nízkotučný, takže sa vám za neho poďakuje aj vaša štíhla figúra. Je ideálny ako fit obed alebo večera. Použiť môžete v recepte akúkoľvek tekvicu, no najideálnejšie sú odrody hokkaido a maslová. Nie je nutné ho ani rozmixovať, pretože tekvica sa rozvarí v krátkom čase celkom do mäkka. Tekvicový prívarok môžeme podávať posypaný syrom a zelenou cibuľkou, spolu s celozrnným pečivom, zemiakmi, prípadne pečenými fašírkami alebo rybacími guľôčkami.

Je to jednoducho ďalší skvelý spôsob, ako využiť tekvicu v chutnej podobe, preto určite neváhajte a ak máte radi prívarky, určite ho vyskúšajte.

Ingrediencie (na 4 porcie):

1 kg očistenej a nastrúhanej hokkaido alebo maslovej tekvice
200 ml smotany na varenie (klasickej alebo sójovej)
1 veľká cibuľa
1 PL olivového oleja/ghee
1/2 ČL soli
1/2 ČL mletého čierneho korenia
zelená cibuľka

 

Postup:

V hrnci si na rozpálenom oleji alebo ghee masle opražíme najemno nasekanú cibuľu.

Pridáme očistenú a nastrúhanú tekvicu, podlejeme s 50 ml vody, osolíme, okoreníme a za občasného miešania varíme približne 15 minút. Následne by mala byť tekvica uvarená domäkka.

Nakoniec do prívarku primiešame smotanu a necháme ho prevrieť.

Prívarok odstavíme z tepla a môžeme ho ihneď podávať.


1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
204 25 8 5 8

 

Zdravý tekvicový prívarok

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 9
  • Porcie : 9
  • Tepelná úprava : 30 Min
Tvarohovo-gaštanový koláč s banánom a čokoládou
  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
  • Tepelná úprava : 10 Min
Miešané vajíčka s paprikou a rybou

Pin It on Pinterest