zeleninovo-kuracie wrapy s dvoma omackami

Zeleninovo-kuracie wrapy s dvoma omáčkami

K tomuto perfektnému jedlu som sa inšpirovala v reštaurácii. Nech vás množstvo ingrediencií neodradí od jeho prípravy, všetko sú to suroviny ktoré by mal mať doma bežne každý z nás. Príprava tohto jedla je skutočne jednoduchá a výsledná chuť ohromná. Arašidová a kešu omáčka chutia spolu so zeleninou a kuracím mäsom priam božsky. Zeleninovo-kuracie wrapy sa hodia ako na všedný obed či večeru tak aj ako predjedlo alebo pohostenie pre hostí.

Zabaľte si kuracie kúsky do šalátových a kapustových listov, ponorte do omáčky a vychutnajte si túto zdravú dobrotu. Verím, že v tomto podaní si zeleninu naozaj vychutnáte :)

Ingrediencie (na 2 porcie):

na kuracie prsia:

300g kuracích pŕs
4 PL sójovej omáčky
šťava z 1 limetky
1-2 PL cesnakového korenia
2 PL vody
1 ČL zázvorového korenia

na oblohu:

6 listov červenej kapusty
6 šalátových listov
1 mrkva

na uhorkovo-redkvičkový šalát:

1 šalátová uhorka
50g redkvičiek
5 PL vody
4 PL octu
1 PL medu
štipka mletého čierneho korenia
štipka morskej soli

na kešu omáčku:

20g nadrobno nasekaných kešu orechov
2 PL octu
2 PL olivového oleja
1 PL medu
1 PL vody
1 ČL cesnakového korenia
štipka mletého čierneho korenia

na arašidovú omáčku:

2 PL arašidového masla
2 PL vody
1 PL medu
1 PL sójovej omáčky
1 ČL octu
1 ČL limetkovej šťavy

Postup:

Vo väčšej miske si pripravíme marinádu na kuracie prsia zmiešaním vody, sójovej omáčky, limetkovej šťavy, zázvorového a cesnakového korenia. Kuracie prsia nakrájame na hrubšie rezance a namočíme ich do marinády. Čím dlhšie ich v marináde necháme postáť, tým viac arómy nasiaknu a budú chutnejšie. Môžeme ich v marináde nechať odstáť aj cez noc.

Kuracie prsia následne ugrilujeme na panvici z oboch strán do zlatista (zhruba 7 minút).

V malej miske si zmiešame vodu, ocot, med, štipku soli a mletého čierneho korenia. Pridáme na tenko nasekané uhorky a redkvičku a odložíme do chladničky, pokým si pripravíme omáčky.

Omáčky si pripravíme zmiešaním všetkých surovín dohromady. Takisto ich môžeme dať na chvíľu odstáť do chladničky, no nie je to nutné.

Pri servírovaní do každého kapustového listu vložíme šalátový list, nastrúhanú mrkvu, uhorky, redkvičky a kúsok kuracích pŕs potretých kešu omáčkou. Naplnený wrap preložíme alebo zrolujeme a namáčame do omáčok.

Dobrú chuť!

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
590 41 5 44,5 27

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

zeleninovo-kuracie wrapy s dvoma omackami

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Be Social

Podobné recepty

  • Porcie : 2
grilovaný losos so zeleninovými hranolkami
  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 30 Min
Kuracie prsia s tofu, hráškom, mrkvovými hranolkami a kari ryžou