Fit Recepty
Sleduj ma
Fit karfiolový koláč

Fit karfiolový koláč

Dostali ste chuť na rýchly fitness slaný koláč? Skúšali ste už niekedy koláč z karfiólu? Tento úplne jednoduchý recept na fit karfiolový koláč je plný bielkovín a má nízky obsah tuku. Pripomína klasickú vajíčkovú frittatu, ktorá sa jednoducho zapečie v rúre, no hlavnou ingredienciou je v tomto prípade práve karfiól. Ten je bohatý na vitamíny a minerály a má množstvo blahodárnych účinkov na ľudský organizmus.

Do cesta si okrem cottage cheese, špenátu a sušených paradajok môžete pridať čokoľvek, podľa vlastnej chuti. Napríklad olivy, kapiu alebo medvedí cesnak. Tento nízkokalorický slaný koláč má fantastickú chuť a skvele sa k nemu hodí akýkoľvek dip či omáčka - napríklad táto domáca tzatziki omáčka Pečený losos s tzatziki a pšenom . Podávať ho môžete najlepšie samostatne, ale skvelo sa k nemu hodí aj nakrájaná zelenina či celozrnné pečivo.

Pripravený na pečenie je tento zdravý karfiolový koláč už v priebehu pár minút. Všetky ingrediencie spolu iba rozmixujete a vylejete do silikónovej formy. Ak doma nemáte dostatočne veľký alebo výkonný mixér, odporúčam tento: (odporúčam tento) . Hotovú zmes už iba upečiete do zlatista, a pochúťka je na svete. Koláč je vhodný na raňajky, na večeru, ale aj ako zdravý obed podávaný napríklad s vaším obľúbeným šalátom. U nás doma ho všetci zbožňujú, ako chutí vám? :)

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 1 karfiól
  • 4 vajcia
  • 300g cottage cheese
  • 3 hrste špenátu
  • 40g sušených paradajok
  • 1/2 ČL soli (odporúčam túto)
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 PL cesnakového korenia
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Karfiól si rozoberieme na malé ružičky a v mixéri ho rozmixujeme spolu s vajíčkami, cottage cheese, korením, morskou soľou a špenátom čo najviac dohladka.
  2. Nakoniec do cesta pridáme sušené paradajky nakrájané nadrobno.
  3. Cesto vylejeme do silikónovej alebo papierom na pečenie vystlanej zapekacej misy a pečieme zhruba 60 minút na 180 stupňoch dozlatista, dokým cesto neztuhne a nerozpadáva sa.
  4. Pred nakrájaním koláč necháme vychladnúť aspoň 10 minút.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy70 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal240 KCal
Sacharidy16 g
Vláknina7 g
Bielkoviny28 g
Tuky6 g