Fit Recepty
Sleduj ma
Nepečený fitness čokoládový cheesecake

Nepečený fitness čokoládový cheesecake

Nepečený fitness čokoládový cheesecake s malinami, ktorý chutí ako termix? Práve sa na neho pozeráte. A veru poviem vám, že stojí za vyskúšanie. Tento cheesecake navyše predstavuje jednu veľkú bielkovinovú bombu - ukrýva sa v ňom grécky jogurt, tvaroh, cream cheese a v prípade záujmu si doň môžete pridať aj samotný proteín.

Prenikavú čokoládovú chuť mu prepožičiava kvalitné holandské kakao, ktorým vôbec nemusíte šetriť. Na osladenie som použila xylitol (odporúčam tento) , vďaka čomu je náplň tohto cheesecake bez cukru a má tak aj menej kalórií a sacharidov. Použiť však môžete aj ekvivalent stévie, prípadne trstinový alebo kokosový cukor - podľa toho, ako veľmi fit ho chcete mať. Do cesta však odporúčam pridať med, aby malo správnu konzistenciu. Na stuhnutie náplne použite 100 % želatínu v prášku, to znamená že želatína nesmie obsahovať žiadne iné ingrediencie. A ak by ste chceli tento cheesecake bez lepku, na korpus z ovsených vločiek použite ich bezlepkový variant.

Fitness čokoládový cheesecake si môžete pripraviť s proteínom, ale aj bez neho - nič sa nestane, ak ho vynecháte. Ak však proteín pridáte, obohatíte tak cheesecake o ešte väčšiu dávku bielkovín.

Poďte si pripraviť tento chutný čokoládový cheesecake - jednoducho, bez pečenia a zo samých zdravých surovín.

Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 600 g nízkotučného bieleho gréckeho jogurtu (alebo jemného tvarohu, prípadne mix oboch)
  • 400 g light cream cheese
  • 100 g holandského kakaa
  • 150 g xylitolu (prípadne ekvivalent stévie či trstinový cukor) (odporúčam tento)
  • 200 g malín (na ozdobu)
  • 30 g 100 % želatíny v prášku
  • 1 odmerka čokoládového proteínového prášku (môžete vynechať) (odporúčam tento)
  • mäta (na ozdobu)
  • na korpus:
  • 200 g ovsených vločiek (odporúčam tieto)
  • 2 PL medu
  • 2 PL roztopeného kokosového oleja (odporúčam tento)
  • 1 - 3 PL vody (podľa potreby)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V sekáčiku (odporúčam tento) si spolu rozmixujeme všetky suroviny na cesto dohromady. Vodu pridávame po lyžiciach podľa potreby tak, aby bolo cesto jednotné, no aby zase nebolo príliš mokré.
  2. Hotové cesto zatlačíme na spodok tortovej formy (s priemerom okolo 25 cm).
  3. Vo veľkej mise si spolu zmiešame grécky jogurt (prípadne aj tvaroh), cream cheese, kakao, sladidlo a poprípade aj proteín.
  4. V menšej miske si rozmiešame želatínu s pár lyžicami vriacej vody. Miešame, kým sa nerozpustí.
  5. K rozpustenej želatíne pridáme pár lyžíc čokoládového krému a poriadne ich spolu rozmiešame.
  6. Takto pripravenú želatínu následne vmiešame do celého čokoládového krému.
  7. Čokoládový krém vylejeme na pripravený korpus.
  8. Cheesecake odložíme aspoň na 5 hodín do chladničky.
  9. Nakoniec čokoládový cheesecake dozdobíme malinami a mätou.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť12 krajcov
Nutričné hodnoty /
KCal218 KCal
Sacharidy21 g
Vláknina6 g
Bielkoviny17 g
Tuky4 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu