Fit Recepty
Sleduj ma
Pečené zemiakové placky s kyslou kapustou

Pečené zemiakové placky s kyslou kapustou

Fit pečené zemiakové placky s kyslou kapustou sú jednoduché bezmäsité jedlo, ktoré musí vyskúšať každý milovník jedál s kyslou kapustou. Zemiakovo-kapustové placky sú perfektné ako chutná večera či ľahší obed. A ten roztopený syr vo vnútri, mňam! Rozhodne sa zaradili medzi moje najobľúbenejšie recepty s kyslou kapustou.

Klasické zemiakové placky s kyslou kapustou sa zvyknú vyprážať. Ja som si ich však chcela pripraviť v takejto diétnejšej fit verzii, ktorá by bola stále chutná. A podarilo sa! Pečené zemiakové placky vyšli na jedničku a vôbec nie sú ochudobnené o skvelú chuť. V recepte môžete použiť buď celozrnnú špaldovú múku alebo pohánkovú múku, pre bezlepkovú verziu.

Ak náhodou nechcete použiť vajíčka, môžete si ich pripraviť aj bez nich. V takom prípade však budú tieto zemiakovo-kapustové placky veľmi tenké a nie tak nadýchané. Čo sa s nimi dá v takom prípade urobiť je, že si ich zrolujete a môžete si ich naplniť aj obľúbenou náplňou či dokonca bryndzou. Hodí sa k nim aj táto Zdravá tatárska omáčka z jogurtu .

Tieto pečené zemiakové placky s kyslou kapustou odporúčam podávať spolu s acidofilným mliekom alebo kefírom. Je to mňamka! Z uvedeného množstva surovín vám výjde 15 placiek, ktoré predstavujú 2 sýte porcie.

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 5 nových zemiakov (500 g)
  • 300 g kyslej kapusty
  • 2 vajcia
  • 150 g strúhanej mozzarelly (alebo iného syra)
  • 50 g celozrnnej špaldovej alebo pohánkovej múky (odporúčam túto)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 ČL soli
  • štipka mletej rasce, mletého čierneho korenia a oregana
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Zemiaky v šupke uvaríme vo vriacej vode do mäkka (okolo 15-20 minút).
  2. Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, potom ich ošúpeme a v miske ich roztlačíme dohladka.
  3. Pridáme k nim kyslú kapustu zbavenú nálevu aj všetky zvyšné suroviny a cesto dobre premiešame.
  4. Z hotového cesta tvarujeme pomocou lyžice alebo ruky malé placky s hrúbkou okolo 2 cm.
  5. Zemiakové placky ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie.
  6. Placky pečieme 30-35 minút pri 190 stupňoch do zlatista, kým nebudú pevné.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy60 minút
Výdatnosť15 fašíriek
Nutričné hodnoty /
KCal91 KCal
Sacharidy10 g
Vláknina1 g
Bielkoviny5 g
Tuky3 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu