Lepok je proteín bežne sa vyskytujúci v obilninách. Jeho najčastejším zdrojom je pšenica, ale nájdeme ho aj v raži či jačmeni. Potravinové alergie, celiakia či intolerancia lepku sa v dnešnej dobe objavujú stále častejšie a ľudí, ktorí sú odkázaní na vynechávanie lepku zo svojho jedálneho lístka, je stále viac. Problémom býva, že bezlepková diéta je často príliš bohatá na sacharidy, kým obsah bielkovín a tukov v nej značne zaostáva. Ak však chcete udržať svoj organizmus v zdravej kondícii, zabúdať by ste nemali na vyvážený príjem všetkých mikro aj makro živín, ktoré vaše telo potrebuje.
Veľmi dobrý zdrojom mastných kyselín a proteínov sú ryby, medzi ktoré patrí aj tuniak. Z nutričného hľadiska je na tom tuniak veľmi dobre. Jeho obsah bielkovín je veľmi vysoký a obsahuje aj zdravé omega 3. Bezlepkové recepty s tuniakom bez múky sú vhodné pre každého, kto sa či už dobrovoľne alebo nedobrovoľne, rozhodol obmedziť či vynechať lepok zo svojho stravovania. Moje bezlepkové recepty s tuniakom ponúkajú významný obsah živín, ktoré sú pri zdravej výžive podstatné. A čo je na tom najlepšie? Pri ich príprave nebudete potrebovať ani gram múky.