Fit Recepty
Sleduj ma
Pečené ryžovo-tuniakové karbanátky

Pečené ryžovo-tuniakové karbanátky

Ak vás omrzela klasická kombinácia ryže s tuniakom, vyskúšajte toto jedlo v novom šate - pečené ryžovo-tuniakové karbanátky so syrom sú skvelou zmenou. Podávať ich môžete buď samostatne, alebo s vašou obľúbenou omáčkou - odporúčam napríklad túto domácu omáčku: Zdravá tatárska omáčka z jogurtu či tzatziki.

Na tieto pečené ryžovo-tuniakové karbanátky som použila tuniaka v slnečnicovom oleji značky Sun&Sea. V prípade, že by ste si však chceli tento recept odľahčiť, môžete pokojne použiť aj tuniaka Sun&Sea vo vlastnej šťave. Recept vám výjde v oboch prípadoch. Ako syr môžete použiť strúhanú mozzarellu, prípadne iný, menej tučný druh syra.

Tieto tuniakové karbanátky s ryžou môžete podávať napríklad ako večeru, alebo ako nutrične hodnotný snack počas dňa. Je to recept perfektný najmä vtedy, ak potrebujete spotrebovať uvarenú ryžu.

Dúfam, že vám bude chutiť - u nás doma sa za nimi len tak zaprášilo :)

Ingrediencie

  • 150 g ryže (napr. jasmínovej)
  • 2x80 g tuniaka v slnečnicovom oleji (odporúčam tohto)
  • 100 g strúhaného syra (napr. mozzarella)
  • 1 vajce
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL majoránky
  • 1/4 ČL mletej sladkej papriky

Postup

  1. Ryžu zalejeme dvojnásobným objemom vody a uvaríme ju domäkka. Po dovarení ju necháme chvíľu vychladnúť.
  2. Neskôr ryžu premiestnime do misky, kde ju zmiešame s tuniakom zbaveného oleja a šťavy, s koreninami, soľou, vajíčkom a strúhaným syrom.
  3. Cesto dobre zamiešame rukou a následne z neho rukou formujeme menšie karbanátky, ktoré ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie. Dbáme na to, aby boli karbanátky radšej vyššie, pri pečení sa trocha sploštia.
  4. Karbanátky pečieme okolo 25 minút pri 185 stupňoch do zlatista.
Čas prípravy45 minút
Výdatnosť15 kusov
Nutričné hodnoty/ 1 kus
KCal80 KCal
Sacharidy8 g
Vláknina0 g
Bielkoviny6 g
Tuky2 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu