
Jednoduchá nátierka s pórom a sardinkami
Rýchla a jednoduchá nátierka s pórom a sardinkami, ktorá je hotová do 5 minút. Základ tejto pomazánky tvorí tvaroh a cream cheese, ktoré doplnia aj sardinky, pór, cesnak a zmes korenín. Poďte ju vyskúšať, na čerstvo upečený celozrnný chlebík je ako stvorená.
Sardinková pomazánka s pórom je skvelým zdrojom zdravých tukov, omega 3 mastných kyselín, ale tiež bielkovín a stopových prvkov. Nátierka neobsauje žiadne maslo ani zbytočne veľa tuku, a tak je ľahšia na žalúdok. Táto tvarohová nátierka so sardinkami je aj napriek tomu úžasne lahodná a krémová.
Pri tejto nátierke stačí všetko spolu jednoducho a šikovne rozmiešať v miske a hotovo - pomazánka je pripravená na podávanie. Najlepšie však chutí po tom, čo ju necháte odstáť aspoň 2 hodiny v chladničke.
Odporúčam ju podávať spolu s večerným chlebom, na ktorý recept nájdete tu: Večerný chlieb (nízkosacharidový, bez lepku) . Ak teda na večer neradi prijímate viac sacharidov, takto si môžete pomazánku dopriať úplne bez výčitiek, aj na večeru.
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 250 g jemného tvarohu
- 150 g cream cheese (s nízkym obsahom tuku)
- 1 stonka póru
- 150 g sardiniek (alebo tuniaka) (odporúčam tento)
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika (podľa chuti)
Postup
- Najskôr spolu rozmiešame jemný tvaroh s cream cheese a prelisovanými strúčikmi cesnaku.
- Následne k nim pridáme aj sardinky zbavené oleja či nálevu a na čo najdrobnejšie nasekaný pór.
- Pomazánku na záver dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Pred podávaním ju môžeme dať aspoň na 2 hodiny do chladničky, aby sa jej chute ešte lepšie prepojili.
Čas prípravy | 5 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 222 KCal | |
Sacharidy | 9 g | |
Vláknina | 0 g | |
Bielkoviny | 21 g | |
Tuky | 11 g |