Fit Recepty
Sleduj ma
Večerný chlieb (nízkosacharidový, bez lepku)

Večerný chlieb (nízkosacharidový, bez lepku)

Jednoduchý a rýchly recept na večerný chlieb bez múky a lepku, s nízkym obsahom sacharidov a naopak, vysokým podielom bielkovín. Nečakajte žiadne zložité procedúry, recept na tento zdravý chlieb je úplne jednoduchý. No a na jeho prípravu budete navyše potrebovať iba 5 základných surovín. Isto ho poďte skúsiť.

Recept na nízkosacharidový (low carb) chlieb bol hračka, pripravený behom pár minút. Všetky suroviny totiž stačí spolu zmiešať, nechať ich chvíľu postáť a následne už len upiecť. Recept na bielkovinový chlieb ocenia najmä tí, ktorí večer radšej preferujú už len jedlá s vysokým podielom bielkovín a s čo najnižším obsahom sacharidov. V tomto prípade je totiž množstvo sacharidov v chlebe takmer zanedbateľné - v 1 krajci nájdete len 1 g sacharidov. Navyše je tento domáci bezlepkový chlieb bohatý aj na vlákninu, čím vás nielen dobre zasýti, ale aj pomôže tráveniu.

Tento večerný chlieb bez múky je naozaj výborný a najradšej ho servírujem potretý rozpučeným avokádom a doplnený o zeleninu. Mňam! Je to fit chlieb, na ktorom si pochutí naozaj každý, nemusíte mať ani žiadne dietárne obmedzenia.

Čo je psyllium? Psyllium je prírodná rozpustná vláknina, ktorá sa získava z obalov semena skorocela indického. Naviaže na seba množstvo tekutín a v recepte tak poslúži ako spojivo namiesto múky. Psyllium nájdete snáď v každej predajni so zdravou výživou, ale aj vo veľkých supermarketoch.

Z tohto receptu vám výjde jeden menší bochník, z ktorého vzíjde 8 sýtych krajcov.

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • 4 PL psyllia (kúpiš tu)
  • 100 g najemno strúhaného syra (napr. mozzarella)
  • 4 (L) vajcia
  • štipka mletej rasce
  • 1/2 ČL soli
  • ľanové semienka (voliteľné) (odporúčam tieto)
  • rozmarín (voliteľné)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Všetky suroviny spolu poriadne rozmiešame v miske metličkou.
  2. Cesto necháme 15 minút postáť, aby zatuhlo.
  3. Vznikne nám husté a mazľavé cesto, ktoré premiestníme pomocou špatule na plech vystlatý papierom na pečenie a vytvarujeme z neho bochník.
  4. Chlieb pečieme 40-45 minút pri 170 stupňoch do zlatista.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy60 minút
Výdatnosť1 bochník
Nutričné hodnoty /
KCal765 KCal
Sacharidy4 g
Vláknina34 g
Bielkoviny56 g
Tuky51 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu