Fit Recepty
Sleduj ma
Plnené zapečené huby z teplovzdušnej fritézy

Plnené zapečené huby z teplovzdušnej fritézy

Tak jednoduchý a chutný fit recept! Tieto plnené zapečené huby z teplovzdušnej fritézy si pripravíte behom pár minút a tá ich chuť vás dostane! Poďte si ich pripraviť ako zdravú večeru či obed plný bielkovín.

Jedlo obsahuje minimum sacharidov, takže ak potrebujete počas dňa doplniť najmä bielkoviny,odporúčam siahnuť po týchto plnených hubách. Navyše sú tak chutné, že si ich zaiste obľúbi celá rodina. Do náplne určite odporúčam pridať aj sterilizovaný chren, ktorý celému jedlu dodá charakteristickú, neodolateľnú chuť. S náplňou však môžete pokojne experimentovať podľa nálady a aktuálneho stavu chladničky. Na tomto recepte snáď nie je čo pokaziť.

Huby som pred zapečením zľahka postriekala Borges Original extra panenským olivovým olejom, ktorý sa používa do teploty 180 stupňoch a tomuto jedlu dodal jemnú chrumkavosť, najmä v časti plnky. Huby sú vo vnútri krásne šťavnaté, čo sa perfektne dopĺňalo s jemne dochrumkava zapečeným tuniakom a roztápajúcim sa syrom.

Určite tieto zapečené huby skúste, sú vynikajúce! Podávať ich môžete samostatne, no ak chcete, hodí sa k nim aj príloha v podobe kuskusu či pečených zemiakov, najmä batatov.

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 4 huby Portobello (veľké klobúky)
  • 100 g tuniaka vo vlastnej šťave
  • 50 g strúhanej mozzarelly
  • 1/2 ČL soli
  • 1 ČL sterilizovaného chrenu
  • 1/2 ČL cesnakového korenia
  • čerstvé bylinky (koriander, bazalka..)
  • 1 ČL extra panenského olivového oleja Borges Original (v rozprašovači) (odporúčam tento)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V miske si zmiešame suroviny na náplň - tuniaka zbaveného čo najviac nálevu, chren, soľ, korenie, čerstvé nasekané bylinky a polovicu strúhanej mozzarelly.
  2. Klobúky húb opláchneme a poukladáme do teplovzdušnej fritézy.
  3. Do každého klobúka nadávkujeme rovnomerne z náplne, huby zľahka postriekame olivovým olejom a na záver ešte posypeme zvyšným strúhaným syrom.
  4. Plnené huby pečieme 10 - 12 minút pri 160 stupňoch do zlatista. Podávame ešte teplé.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť1 porcia
Nutričné hodnoty /
KCal456 KCal
Sacharidy18 g
Vláknina9 g
Bielkoviny52 g
Tuky17 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu