Tak jednoduchý a chutný fit recept! Tieto plnené zapečené huby z teplovzdušnej fritézy si pripravíte behom pár minút a tá ich chuť vás dostane! Poďte si ich pripraviť ako zdravú večeru či obed plný bielkovín.
Jedlo obsahuje minimum sacharidov, takže ak potrebujete počas dňa doplniť najmä bielkoviny,odporúčam siahnuť po týchto plnených hubách. Navyše sú tak chutné, že si ich zaiste obľúbi celá rodina. Do náplne určite odporúčam pridať aj sterilizovaný chren, ktorý celému jedlu dodá charakteristickú, neodolateľnú chuť. S náplňou však môžete pokojne experimentovať podľa nálady a aktuálneho stavu chladničky. Na tomto recepte snáď nie je čo pokaziť.
Huby som pred zapečením zľahka postriekala Borges Original extra panenským olivovým olejom, ktorý sa používa do teploty 180 stupňoch a tomuto jedlu dodal jemnú chrumkavosť, najmä v časti plnky. Huby sú vo vnútri krásne šťavnaté, čo sa perfektne dopĺňalo s jemne dochrumkava zapečeným tuniakom a roztápajúcim sa syrom.
Určite tieto zapečené huby skúste, sú vynikajúce! Podávať ich môžete samostatne, no ak chcete, hodí sa k nim aj príloha v podobe kuskusu či pečených zemiakov, najmä batatov.
Ingrediencie
4 huby Portobello (veľké klobúky)
100 g tuniaka vo vlastnej šťave
50 g strúhanej mozzarelly
1/2 ČL soli
1 ČL sterilizovaného chrenu
1/2 ČL cesnakového korenia
čerstvé bylinky (koriander, bazalka..)
1 ČL extra panenského olivového oleja Borges Original (v rozprašovači) (odporúčam tento)
Postup
V miske si zmiešame suroviny na náplň - tuniaka zbaveného čo najviac nálevu, chren, soľ, korenie, čerstvé nasekané bylinky a polovicu strúhanej mozzarelly.
Klobúky húb opláchneme a poukladáme do teplovzdušnej fritézy.
Do každého klobúka nadávkujeme rovnomerne z náplne, huby zľahka postriekame olivovým olejom a na záver ešte posypeme zvyšným strúhaným syrom.
Plnené huby pečieme 10 - 12 minút pri 160 stupňoch do zlatista. Podávame ešte teplé.