
Zdravá pohánka so špenátom, hubami, syrom a tuniakom
Poviem vám, pohánka so špenátom, hubami, syrom a tuniakom je jedna úžasná kombinácia! A to nielen po chuťovej, ale i nutričnej stránke. Ak chcete svojmu telu dopriať množstvo bielkovín, vitamínov, minerálov a vlákniny, no zároveň aj potešiť svoje chuťové poháriky, poďte si pochutiť na tomto jednoduchom jedle s pohánkou. Chutných receptov s pohánkou nie je nikdy dosť, preto vám odporúčam si tento recept určite uložiť, alebo rovno aj pripraviť :)
Jedlo obsahuje celé spektrum vitamínov a minerálov. Najprv som vám ich tu chcela všetky vypísať, ale pri pohľade na ich množstvo to zhrniem stručne - jedna porcia obsahuje medzi 40-120% ODD tých najdôležitejších mikronutrientov. Vďačíme tomu najmä špenátu, tuniaku ale aj pohánke. Jedlo je zároveň bez lepku, bez vajec aj bez orechov - čiže vhodné aj pre rôznych alergikov. Ak náhodou práve pohánku doma nemáte, použiť môžete aj kuskus či bulgur. No a ak ste takým fanúšikom sušených paradajok ako aj ja, do tohto zdravého receptu s pohánkou si ich môžete primiešať tiež, obohatia ho tak o ešte širšie spektrum chutí.
Zdravá pohánka so špenátom, hubami, syrom a tuniakom je ideálna ako fit obed či večera. Jedlo je dosť sýte a ja verím, že si jeho chuť budete chcieť zapamätať tak dlho, že vás po ňom ani neprepadne chuť na sladké.
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 200 g čerstvej mozzarelly (light)
- 200 g tuniaka vo vlastnej šťave (odporúčam tento)
- soľ, mleté čierne korenie, cesnakové korenie (podľa chuti)
- 100 g suchej pohánky (odporúčam túto)
- 1 cibuľa
- 500 g šampiňónov (alebo iných húb)
- 4 hrste čerstvého špenátu
- 1 ČL olivového oleja (odporúčam tento)
- sušené paradajky (voliteľné)
Postup
- Pohánku opláchneme a zalejeme ju v hrnci 1,5 násobným objemom vriacej vody. Necháme ju prevrieť a 3 minúty ju varíme.
- Následne ju odstavíme z tepla a pod pokrievkou ju necháme zmäknúť po dobu 30-35 minút.
- V hlbokej panvici (odporúčam túto) si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu.
- Potom pridáme očistené a nakrájané huby a opečieme ich do mäkka (okolo 5 minút).
- Potom k nim pridáme uvarenú pohánku, umytý špenát, korenie, soľ a chvíľu pomiešame.
- Keď sa všetky suroviny dobre prepojili, pridáme na kúsky nakrájanú mozzarellu a necháme ju roztopiť sa. Potom panvicu odstavíme z tepla.
- Hotové jedlo podávame ešte teplé, posypané tuniakom zbaveným šťavy.
Čas prípravy | 40 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 580 KCal | |
Sacharidy | 47 g | |
Vláknina | 8 g | |
Bielkoviny | 55 g | |
Tuky | 14 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah bielkovínŠalátyBez vajecObed a večera bez múkyBezvaječné recepty na obed a večeruFitness recepty na obed a večeruRecepty na diétne šalátyŠaláty s tuniakomDiétne recepty s tuniakom na chudnutieFitness recepty s tuniakomFitness zeleninové recepty s vysokým obsahom bielkovín
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.