Restovaná ryža Hawai s tuniakom je jednoduchý recept, v ktorom využijete uvarenú ryžu, ktorá vám postáva v chladničke. Hotový ho budete mať raz-dva a ak obľubujete zaujímavé kombinácie chutí, tak si isto pochutíte.
Na prípravu receptu bude vhodná akákoľvek ryža, no pre aromatickejší zážitok odporúčam použiť najmä jasmínovú či basmati ryžu. Na tento recept je najideálnejšia práve ryža, ktorá vám už postáva v chladničke, čiže je suchšia. Čerstvo uvarená ryža bude príliš krémová a výsledné jedlo tak bude skôr pripomínať rizoto.
Ak teda máte chuť na zaujímavé jedlo s tuniakom, poďte vyskúšať túto restovanú ryžu Hawai. Čaká na vás skvelá kombinácia sladko-slaných chutí.
Do nepriľnavej hlbokej panvice si rozbijeme vajíčka a pol minúty ich pomiešame na miernom plameni. Ak má vaša panvica tendenciu pripaľovať, môžete ju predtým potrieť trochou oleja.
Potom k vajíčkam pridáme ryžu, hrášok, prelisované strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájaný ananás, sójovú omáčku, soľ podľa chuti a restujeme asi 5 minút.
Restovanú ryžu naservírujeme na tanier, doplníme o tuniaka a bylinky alebo nasekaný pór či jarnú cibuľku.