
Restovaná ryža Hawai s tuniakom
Restovaná ryža Hawai s tuniakom je jednoduchý recept, v ktorom využijete uvarenú ryžu, ktorá vám postáva v chladničke. Hotový ho budete mať raz-dva a ak obľubujete zaujímavé kombinácie chutí, tak si isto pochutíte.
O bohatú dávku bielkovín v recepte sa postará tuniak, ja som použila kvalitné tuniakové filety v olivovom oleji zn. Sun&Sea.
Na prípravu receptu bude vhodná akákoľvek ryža, no pre aromatickejší zážitok odporúčam použiť najmä jasmínovú či basmati ryžu. Na tento recept je najideálnejšia práve ryža, ktorá vám už postáva v chladničke, čiže je suchšia. Čerstvo uvarená ryža bude príliš krémová a výsledné jedlo tak bude skôr pripomínať rizoto.
Ak teda máte chuť na zaujímavé jedlo s tuniakom, poďte vyskúšať túto restovanú ryžu Hawai. Čaká na vás skvelá kombinácia sladko-slaných chutí.
Ingrediencie
- 200 g uvarenej ryže
- 80 g zeleného hrášku
- 200 g tuniaka v olivovom oleji (odporúčam tohto)
- 2 vajcia
- 2 PL sójovej omáčky
- 200 g ananásu
- 2 prelisované strúčiky cesnaku
- jarná cibuľka, pór alebo bylinky (podľa chuti)
- soľ (podľa chuti)
Postup
- Do nepriľnavej hlbokej panvice si rozbijeme vajíčka a pol minúty ich pomiešame na miernom plameni. Ak má vaša panvica tendenciu pripaľovať, môžete ju predtým potrieť trochou oleja.
- Potom k vajíčkam pridáme ryžu, hrášok, prelisované strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájaný ananás, sójovú omáčku, soľ podľa chuti a restujeme asi 5 minút.
- Restovanú ryžu naservírujeme na tanier, doplníme o tuniaka a bylinky alebo nasekaný pór či jarnú cibuľku.
Čas prípravy | 10 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 492 KCal | |
Sacharidy | 39 g | |
Vláknina | 5 g | |
Bielkoviny | 40 g | |
Tuky | 17 g |