
Zelené fazuľové struky s kozím syrom a orechami
Mňam, mňam a ešte raz, mňam! Po tomto jedle sa určite budete oblizovať až za ušami. Zelené fazuľové struky s kozím syrom a orechami predstavujú jednoduchú zdravú večeru, bohatú na bielkoviny, vlákninu a množstvo nutrientov. Ak ste tiež obľúbencom týchto surovín, tento zdravý recept isto skúste.
Chceli by ste si toto chutné jedlo pripraviť aj ako sýty obed? Pridajte si k nemu ugrilovaného lososa či tuniaka a voilá, výživný a sýty obed je na svete.
Recept obsahuje len 10 g sacharidov na porciu a na druhú stranu v ňom nájdete vyšší obsah bielkovín a tuku. Pripraviť si ho zvládnete do 15 minút a z uvedených surovín vám vzíjdu 2 porcie.
Poďte tento recept na zelené fazuľové struky s kozím syrom a orechami vyskúšať, to spojenie chutí si jednoducho zamilujete. Nech vám chutí :)
Ingrediencie
- 1-2 PL olivového oleja (odporúčam tento)
- 500 g fazuľových strukov
- 1 menšia šalotka
- 80 g kozieho syra
- 50 g vlašských orechov (odporúčam tieto)
- štipka morskej soli
- štipka mletého čierneho korenia
- 2 strúčiky cesnaku
- tuniak alebo losos (voliteľné)
Postup
- Vo väčšom hrnci privedieme osolenú vodu k varu.
- Do vody vložíme umyté fazuľové struky a varíme ich domäkka, zhruba 2 minúty.
- Struky precedíme.
- Na panvici si rozohrejeme olivový olej a zľahka na ňom opražíme nadrobno nakrájanú šalotku a prelisované strúčiky cesnaku.
- Následne na panvicu pridáme struky a 4 minúty ich spolu opekáme.
- Po 4 minútach zmes rozdelíme medzi 2 taniere, dochutíme soľou a korením, posypeme kozím syrom, vlašskými orechami a podávame.

Čas prípravy | 15 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 392 KCal | |
Sacharidy | 10 g | |
Vláknina | 9 g | |
Bielkoviny | 16 g | |
Tuky | 32 g |