Fit Recepty
Sleduj ma
Low carb cuketové rezance so syrovou omáčkou a tuniakom

Low carb cuketové rezance so syrovou omáčkou a tuniakom

Low carb cuketové rezance so syrovou omáčkou a tuniakom sú odteraz moja voľba číslo 1, ak mám práve chuť na diétne, chutné a ľahké jedlo plné bielkovín, do 10 minút. Ukrýva sa v nich spojenie krémovej, syrovo-cesnakovej omáčky, chrumkavých cuketových rezancov a výrazného tuniaka bohatého na bielkoviny a omega 3 mastné kyseliny. Ak teda chcete ušetriť nejaké tie kalórie a zároveň si pochutiť na ľahkom jedle, rozhodne tento recept vyskúšajte - ideálne je ako zdravá večera.

Musím uznať, že som od tohto receptu nemala príliš vysoké očakávania, avšak, po jeho ochutnaní ma naozaj veľmi milo prekvapil a hneď som si ho obľúbila. Je to síce nízkokalorické jedlo s nízkym obsahom sacharidov a vysokým obsahom bielkovín, no aj napriek týmto ukážkovým nutričným hodnotám sa jeho chute tak perfektne dopĺňajú, že ohromia aj vás. A potrebujete k nemu dokonca iba 4 základné suroviny a zopár korenín - dobré, však? Aj z toho sa dá usúdiť, že sú tieto low carb cuketové rezance so syrovou omáčkou a tuniakom veľmi jednoduchým receptom na prípravu. A čo môže byť zlé na spojení cukety, syra, tuniaka a cesnaku v jednom recepte?

Na výrobu takýchto cuketových rezancov budete potrebovať špiralizér (kúpite tu) . Najradšej ich servírujem čerstvé, pretože takto sú príjemne chrumkavé a osviežujúce. Ak však radšej preferujete tepelne upravenú cuketu, môžete ich povariť spolu s omáčkou.

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 1 väčšia baby cuketa (cca 400 g)
  • 80 g strúhanej mozzarelly (s nižším obsahom tuku)
  • 250 g tuniaka (odporúčam tento)
  • 200 ml mlieka
  • 1/2 ČL soli
  • mleté čierne korenie
  • 1 strúčik cesnaku
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Cuketu umyjeme, odkrojíme z nej konce a pomocou špiralizéra (kúpite tu) ju nastrúhame na rezance/špagety.
  2. V hrnci si ohrejeme mlieko, okoreníme ho, osolíme, pridáme prelisovaný cesnak a nakoniec aj strúhanú mozzarellu.
  3. Omáčku varíme, kým sa mozzarella nerozpustí a omáčka nezhustne (približne 3 minúty).
  4. Následne cuketové rezance polejeme hotovou syrovou omáčkou a pridáme tuniaka zbaveného šťavy.
  5. Ak by ste chceli cuketové rezance teplé a mäkšie, nie teda surové, stačí ich pred servírovaním chvíľu povariť v omáčke.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy15 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal270 KCal
Sacharidy10 g
Vláknina3 g
Bielkoviny38 g
Tuky8 g