
Low carb cuketové rezance so syrovou omáčkou a tuniakom
Low carb cuketové rezance so syrovou omáčkou a tuniakom sú odteraz moja voľba číslo 1, ak mám práve chuť na diétne, chutné a ľahké jedlo plné bielkovín, do 10 minút. Ukrýva sa v nich spojenie krémovej, syrovo-cesnakovej omáčky, chrumkavých cuketových rezancov a výrazného tuniaka bohatého na bielkoviny a omega 3 mastné kyseliny. Ak teda chcete ušetriť nejaké tie kalórie a zároveň si pochutiť na ľahkom jedle, rozhodne tento recept vyskúšajte - ideálne je ako zdravá večera.
Musím uznať, že som od tohto receptu nemala príliš vysoké očakávania, avšak, po jeho ochutnaní ma naozaj veľmi milo prekvapil a hneď som si ho obľúbila. Je to síce nízkokalorické jedlo s nízkym obsahom sacharidov a vysokým obsahom bielkovín, no aj napriek týmto ukážkovým nutričným hodnotám sa jeho chute tak perfektne dopĺňajú, že ohromia aj vás. A potrebujete k nemu dokonca iba 4 základné suroviny a zopár korenín - dobré, však? Aj z toho sa dá usúdiť, že sú tieto low carb cuketové rezance so syrovou omáčkou a tuniakom veľmi jednoduchým receptom na prípravu. A čo môže byť zlé na spojení cukety, syra, tuniaka a cesnaku v jednom recepte?
Na výrobu takýchto cuketových rezancov budete potrebovať špiralizér (kúpite tu) . Najradšej ich servírujem čerstvé, pretože takto sú príjemne chrumkavé a osviežujúce. Ak však radšej preferujete tepelne upravenú cuketu, môžete ich povariť spolu s omáčkou.
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 1 väčšia baby cuketa (cca 400 g)
- 80 g strúhanej mozzarelly (s nižším obsahom tuku)
- 250 g tuniaka (odporúčam tento)
- 200 ml mlieka
- 1/2 ČL soli
- mleté čierne korenie
- 1 strúčik cesnaku
Postup
- Cuketu umyjeme, odkrojíme z nej konce a pomocou špiralizéra (kúpite tu) ju nastrúhame na rezance/špagety.
- V hrnci si ohrejeme mlieko, okoreníme ho, osolíme, pridáme prelisovaný cesnak a nakoniec aj strúhanú mozzarellu.
- Omáčku varíme, kým sa mozzarella nerozpustí a omáčka nezhustne (približne 3 minúty).
- Následne cuketové rezance polejeme hotovou syrovou omáčkou a pridáme tuniaka zbaveného šťavy.
- Ak by ste chceli cuketové rezance teplé a mäkšie, nie teda surové, stačí ich pred servírovaním chvíľu povariť v omáčke.
Čas prípravy | 15 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 270 KCal | |
Sacharidy | 10 g | |
Vláknina | 3 g | |
Bielkoviny | 38 g | |
Tuky | 8 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah bielkovínNízky obsah sacharidovNízkotučnéŠalátyBez vajecCuketaObed a večera bez múkyLow carb recepty na obedy a večereBezvaječné recepty na obed a večeruFitness recepty na obed a večeruRecepty na nízkotučné obedy a večereRecepty na diétne šalátyNízkotučné recepty na šalátyŠaláty s cuketouŠaláty s tuniakomCuketové recepty s vysokým obsahom bielkovínNízkosacharidové recepty s cuketouDiétne recepty s cuketou na chudnutieDiétne recepty s tuniakom na chudnutieFitness recepty s tuniakomFitness zeleninové recepty s vysokým obsahom bielkovín
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.