Predstavujem vám jeden z najchutnejších tuniakových šalátov, aké som kedy jedla! Pritom bol hotový do 10 minút. Tento fantastický tuniakový šalát s bielou fazuľou, olivami, sušenými paradajkami a červenou cibuľou vás svojou chuťou dostane. Poďte ho skúsiť, je perfektný na obed či večeru.
Kombinácia surovín je perfektná a naviac aj výborne dochutená. Navyše ponúka vyvážené spojenie bielkovín, komplexných sacharidov, vlákniny a zdravých tukov.
Na prípravu potrebujete iba zopár surovín. Odporúčam dodržať konkrétne suroviny, aby ste si užili tú najlepšiu možnú chuť. Do šalátu som pridala aj nasekanú jarnú cibuľku, no hodiť sa bude aj pažítka či kôpor.
V šaláte nechýbajú esenciálne omega 3 mastné kyseliny z tuniaka. Použila som viditeľne chutného tuniaka SOKRA v extra virgin olivovom oleji. Cez jeho priesvitné viečko môžete vidieť, že vyberajú tie najlepšie kúsky :)
Ak preferujete krémové šaláty, môžete si do hotového šalátu vmiešať aj grécky biely jogurt, prípadne cottage cheese. Šalát je výborný samostatne, no môžete ho podávať napríklad aj v šalátových listoch, ako náplň do tortilly, prípadne s pečivom.
Poďte si pripraviť tento chutný šalát s tuniakom a fazuľou, som si istá, že si pochutíte. Šalát odporúčam skladovať v chladničke maximálne 2 dni.
1 konzerva bielej fazule (alebo 250 g čerstvo uvarenej)
1 x 160 g tuniaka SOKRA v extra virgin olivovom oleji (odporúčam tohto)
1/2 malej červenej cibule
40 g sušených paradajok
šťava z 1/2 citróna
50 g čiernych olív
hrsť šalátu (ľadový/rímsky/polníčkový)
čerstvo namleté čierne korenie (podľa chuti)
nasekaná jarná cibuľka alebo bylinky
Postup
V miske si zmiešame prepláchnutú bielu fazuľu zbavenú nálevu, tuniaka aj s olivovým olejom, čierne olivy, nadrobno nasekanú červenú cibuľu, nakrájané sušené paradajky, jarnú cibuľku alebo bylinky a nasekaný šalát.
Napokon šalát dochutíme citrónovou šťavou, čerstvo pomletým čiernym korením a dobre zamiešame.
Tuniakový šalát môžeme podávať ihneď alebo po odležaní v chladničke.