Doprajte si tieto pikantné zemiaky s cottage cheese a tuniakom, ktoré sa postarajú o úžasnú chuť a dobrú dávku bielkovín. Recept vám padne vhod ako inšpirácia na zdravý obed či večeru do 30 minút. Toto jedlo naviac obsahuje až 50 g bielkovín na porciu. Poďte ho skúsiť.
Recept na tieto pečené zemiaky je vhodný najmä pre priaznivcov pikantnejších jedál, no nedajte sa odradiť, ak nimi nie ste. Chilli môžete z receptu pokojne vynechať a jedlo si dokoreniť podľa seba. Túto kombináciu s drvenými chilli papričkami som si však v poslednej dobe veľmi obľúbila.
Ako zdroj bielkovín použijeme cottage cheese a kvalitné filety z tuniaka vo vlastnej šťave zn. Sun&Sea. K príprave v podstate potrebujete iba tieto dve základné suroviny a zemiaky. K tomu už len korenie a trochu olivového oleja a o chutné jedlo máte postarané. Celková príprava vám nezaberie viac ako 10 minút, o zvyšok sa už postará rúra.
Ak teda obľubujete recepty so zemiakmi na akýkoľvek spôsob, tieto pikantné zemiaky s cottage cheese a tuniakom vám rozhodne odporúčam vyskúšať. Prajem vám dobrú chuť :)
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na mesiačiky a v miske ich zmiešame s olivovým olejom, 1/2 ČL soli a koreninami vrátane drvených chilli papričiek.
Zemiaky dobre premiešame a poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie.
Zemiaky pečieme približne 15 - 20 minút pri 200 stupňoch do zlatista (pri teplovzdušnej funkcii, fúkanie).
Na tanier si medzitým naservírujeme cottage cheese a tuniaka zbaveného nálevu, ktoré zľahka osolíme podľa chuti a posypeme drvenými čili papričkami, prípadne aj klíčkami či obľúbenými bylinkami.