Fit Recepty
Sleduj ma
Chrumkavé gnocchi z teplovzdušnej fritézy

Chrumkavé gnocchi z teplovzdušnej fritézy

Chrumkavé gnocchi z teplovzdušnej fritézy sú skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú fit, rýchle a ľahké jedlo. Vynikajúce sú ako rýchly obed, večera, alebo ako snack k filmu, spolu s obľúbenou omáčkou či paradajkovým čatní.

Teplovzdušná fritéza vám umožní pripraviť rôzne jedlá s minimálnym množstvom oleja, čo znamená, že môžete jesť chutne a zároveň bez zbytočne pridaných kilokalórií. Gnocchi, ktoré pripravíte v teplovzdušnej fritéze, sú nielenže krásne chrumkavé na povrchu, ale aj jemné a mäkké vo vnútri - jednoducho dokonalá súhra.

Chrumkavé ňoky sú nielen zdravé, ale aj neuveriteľne variabilné, čo sa týka servírovania. Môžete ich servírovať ako hlavné jedlo so sviežou pestovou omáčkou, alebo ich doplniť orestovanou zeleninou a trochou parmezánu pre ľahký obed. Ako večera sú ideálne s domácou paradajkovou omáčkou alebo paradajkovým čatní. A ak hľadáte niečo na zahryznutie počas večerného filmu, jednoducho ich posypte obľúbeným korením a podávajte s dipom podľa vlastného výberu. Skvelé sú aj len tak, bez omáčky.

Nech už ich pripravíte ako ľahký obed, chutnú večeru, alebo praktický a sýty snack, určite vás nesklamú. Tento recept je ďalším dôkazom toho, že aj so zopár surovinami môžete vytvoriť niečo skutočne vynikajúce. Vyskúšajte tento rýchly recept s gnocchi a objavte, aké jednoduché je pripraviť si jedlo, ktoré je nielen chutné, ale aj fit.

Recept nájdeš v knihe Fit recepty - Do 5 surovín: objednať si ju môžeš tu.

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 500 g gnocchi
  • 2 PL lahôdkového droždia alebo parmezánu (kúpite tu)
  • 1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
  • 1/2 ČL soli
  • 1 ČL cesnakového korenia
  • 1/2 ČL mletej sladkej papriky
  • provensálske korenie
Fit recepty - Do 5 surovín

Postup

  1. Teplovzdušnú fritézu predhrejeme na 200 stupňov.
  2. Gnocchi v miske zmiešame s korením a soľou, mletou paprikou, lahôdkovým droždím alebo parmezánom, a napokon aj olejom.
  3. Gnocchi vysypeme do košíka teplovzdušnej fritézy a pečieme približne 12 až 15 minút do zlatista, pričom ich v polovici pečenia pootáčame.
  4. Odporúčam gnocchi podávať ešte teplé, napríklad spolu s domácim paradajkovým čatní.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal255 KCal
Sacharidy41 g
Vláknina1 g
Bielkoviny9 g
Tuky6 g
Fit Zmena 2025

Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie

VegetariánskeRýchle
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu