
Hráškové špagety s kuracím mäsom v bryndzovej omáčke
Recept s cestovinami zo šošovice sme tu mali nedávno, tentokrát som testovala špagety z hrášku. Výsledok testovania dopadol famózne a recept na tieto zdravé hráškové špagety s kuracím mäsom v bryndzovej omáčke u nás doma zožal veľký úspech. Vyskúšate ich? :)
Namiesto klasických pšeničných špagiet som v recepte použila hráškové špagety od zn. Sam Mills. Ak ste ešte hráškové cestoviny, v tomto prípade špagety neskúšali, pokúsim sa vám ich v skratke priblížiť. Hráškové cestoviny sú vyrobené zo 100% múky zo zeleného hrášku. Obsahujú až 22% bielkovín a podstatne viac mikronutrientov ako klasické cestoviny. Varia sa kratšie (6-8 minút). Čo je veľké plus, vhodné sú aj pre celiatikov, keďže neobsahujú žiaden lepok. V podstate si teda takto vychutnáte strukoviny v hravej a chutnej forme cestovín - skvelý spôsob, ako si osviežiť zdravý jedálniček, čo poviete?
Bryndzová omáčka na cestoviny pozostáva iba z dvoch hlavných surovín - mlieka a bryndze. V prípade, že by ste ale chceli dosiahnuť hustejšiu konzistenciu, pokojne pridajte buď viac bryndze, alebo aj za hrsť strúhanej mozzarelly.
Ak recept vyskúšate, určite sa mi v komentároch pochváľte so svojím výtvorom, alebo ma rovno označte na Instagrame. Budem sa tešiť!
Ingrediencie
- 500 g hráškových cestovín (špagety) (odporúčam tieto)
- 500 g kuracích pŕs
- 1 ČL oleja
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1/2 ČL soli
- 3 strúčiky cesnaku
- Na omáčku:
- 250 ml mlieka (polotučného)
- 150 g bryndze
- strúhaná mozzarella (voliteľné)
Postup
- V hrnci si necháme zovrieť vodu, ktorú zľahka osolíme.
- Následne do nej vložíme hráškové cestoviny a varíme ich domäkka 6-8 minút. Potom ich precedíme a zľahka prepláchneme studenou vodou.
- Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky.
- Vo veľkej panvici (napr. vo woku) si rozohrejeme lyžičku oleja a pridáme nakrájané mäso.
- 5 minút ho miešame aby sa zatiahlo a následne ho za občasného miešania opekáme ešte približne 8 minút.
- Potom ho okoreníme, osolíme a pridáme prelisované strúčiky cesnaku. 2 minúty ho ešte miešame a odstavíme z ohňa.
- V menšom hrnci necháme zovrieť mlieko.
- Potom k nemu pridáme nadrobenú bryndzu a necháme ju roztopiť sa, pričom omáčku občasne zamiešame.
- Ak by ste chceli dosiahnuť hustejšiu omáčku, môžete pridať aj za hrsť nastrúhanej mozzarelly a nechať omáčku prevrieť.
- Na uvarené cestoviny navrstvíme kuracie kúsky a jedlo napokon polejeme bryndzovou omáčkou.
Čas prípravy | 35 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 627 KCal | |
Sacharidy | 42 g | |
Vláknina | 25 g | |
Bielkoviny | 61 g | |
Tuky | 12 g |