
Kokosové rezy so žĺtkovým pudingom
Zaujímavé, sladké a chutné dezerty s kokosom sú mojou šálkou kávy. Rada ich pripravujem a vymýšľam, pretože sú zdravé, jednoduché a ako už iste viete, kokos zbožňujem. Ak ste milovníkom kokosu a domáceho pudingu aj vy, recept na kokosové rezy so žĺtkovým pudingom bez múky a lepku si získa vaše srdce.
Chrumkavé kokosové cesto si zhotovíme z troch skutočne výživných a obľúbených surovín: med, bielko a kokos, čím recept získa svoju zdraviu prospešnú silu, telo energiu bez ukladania zbytočných kíl a srdce sladké pohladenie rozplývajúce sa na jazyku.
Pravý domáci žĺtkový puding si na tieto kokosové rezy pripravíte veľmi jednoducho. Nepotrebujete k tomu žiadny škrob ani rafinovaný cukor či iné práškové dochucovadlá. Hlavnou ingredienciou je tu opäť kokos, ktorý prospieva tráveniu aj pečeni, takže s ním nie je maškrtenie hriechom, a skvelú chuť pudingu dotvárajú žĺtka a liečivý med v kombinácii s mliekom.
V rámci udržania konzistencie pudingu použijeme želatínu a zdravšiu verziu múky, obľúbenú cícerovú, a na zjemnenie vanilkovej chuti puding obohatíme o biely jogurt, ktorý nám na oplátku dodá potrebné bielkoviny a posilní naše kosti vápnikom.
Kokosové rezy so žĺtkovým pudingom sa výborne hodia ako nedeľný chutný koláčik po zdravom obede alebo aj ako sladké raňajky pre úspešný štart do nového dňa.
1 hrnček = 250 ml
Ingrediencie
- Na cesto:
- 5 bielok
- 1,5 HR kokosu (odporúčam tento)
- 3 PL medu (odporúčam tento)
- Na plnku:
- 5 žĺtkov
- 1/2 balíka želatíny (nie cukrárskeho želé)
- 5 PL vody
- 1,5 HR mlieka
- 3 PL medu (odporúčam tento)
- 1 PL vanilkovej arómy
- 3 PL cícerovej múky (odporúčam túto)
- 3 PL bieleho jogurtu
- 3 PL kokosu
Postup
- Najskôr si pripravíme cesto na rezy.
- Bielka zmiešame v mise spolu s kokosom a sladidlom. Pre tento recept nie je nutné vyšľahať ich zvlášť.
- Vzniknuté cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlatej formy.
- Pečieme 20 minút pri 175 stupňoch do zlatista.
- Kým sa cesto pečie, pripravíme si žĺtkový puding.
- Želatínu si v hrnci zmiešame s 5 PL vody a necháme napučnieť.
- Potom pridáme žĺtky, sladidlo, vanilkovú arómu a poriadne premiešame.
- Pridáme mlieko zmiešané s cícerovou múkou a vzniknutú hmotu za stáleho miešania varíme.
- Keď puding začína vrieť, pridáme kokos.
- Po 3 minútach odstavíme puding z tepla a primiešame do neho biely jogurt. Ten zjemní chuť pudingu.
- Keď je cesto hotové a vychladené, rozrežeme ho na polovicu a jednu časť uložíme do menšej nádoby/formy.
- Na túto vrstvu vylejeme žĺtkový puding a prikryjeme druhou časťou kokosového cesta.
- V uzavretej nádobe odložíme na noc alebo aspoň 7 hodín do chladničky a necháme stuhnúť.
Čas prípravy | 25 minút | |
Výdatnosť | 8 krajcov |
Nutričné hodnoty / 1 krajec | ||
KCal | 170 KCal | |
Sacharidy | 17 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bielkoviny | 7 g | |
Tuky | 9 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
SnackBez lepkuBez orechovKokosZdravé dezerty bez orechovDezerty s kokosom
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.