mangovy kolac

Mangový koláč s plnkou z ricotty

Svieži, zdravý koláč s tropickým nádychom a krémovou náplňou, a samozrejme bez múky, oleja či rafinovaného cukru.

Ingrediencie (na 6 porcií):

Cesto:

1,5 hrnčeka jemných ovsených vločiek
1/3 hrnčeka jablkového pyré
1 banán
1 hrnček orechov
1 prášok do pečiva

Plnka:

500g ricotty
230g bieleho jogurtu
5-6 PL agáve/medu/javorového sirupu

Poleva:

2-3 mangá
5 PL vody
1 ks (20g) želatíny

Postup:

Všetky ingrediencie na cesto si spolu vymixujeme v mixéri. Tortovú formu vystlieme papierom na pečenie a vylejeme do nej vzniknuté cesto. Cesto dáme piecť do rúry na 185 stupňov na 20 minút, do zlatista. Po dopečení ho necháme vychladnúť.

Ingrediencie na plnku zmiešame do jednoliatej hmoty a následne ju vylejeme na cesto. Zatiaľ čo si pripravíme polevu, dáme takto pripravený koláč do chladničky.

Želatínu si v hrnci zmiešame s vodou a necháme ju napučnieť (zhruba 5 minút). Mangá ošúpeme, zbavíme kôstky a rozmixujeme v mixéri na hladkú pastu. Pripravenú želatínu za stáleho miešania rozpustíme  na ohni a odstavíme z tepla. Ihneď do nej pridáme pastu z manga a poriadne premiešame. Mangovú polevu vylejeme na vrch koláča. Koláč dáme na noc (alebo aspoň 5 hodín) stuhnúť do chladničky.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel (kúpite tu).

mangovy kolac

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 8
  • Porcie : 8
  • Tepelná úprava : 15 Min
  • Množstvo : 16
  • Porcie : 16
  • Tepelná úprava : 40 Min
Polentovo-citrónový koláč