Fit Recepty
Sleduj ma
Pečené kuracie stehná v citrónovej marináde

Pečené kuracie stehná v citrónovej marináde

Pečené kuracie stehná v citrónovej marináde - toto je u nás doma jeden z našich receptových stálic. Rýchly, chutný, jednoduchý. Kuracie mäso stačí namarinovať, upiecť a hotovo! Poďte si na tomto jednoduchom recepte pochutiť tiež.

Skúšala som už rôzne marinády na takéto pečené kuracie stehná, no táto sa u nás stala úplným favoritom. Asi to bude najmä kvôli jej jednoduchosti a dostupnosti surovín - tieto mám totiž takmer stále doma a verím, že podobne na tom budete aj vy. Ak ste začínajúci kuchtík, tak tento recept odporúčam práve vám - naozaj si nemyslím, že sa na ňom dá niečo pokaziť. Vynikajúci výsledok je s týmto receptom zaručený :)

Ak máte naponáhlo, nič sa nestane, ak nenecháte mäso marinovať dlho, postačí aj 30 minút. No ak si náhodou spomeniete, tak v ideálnom prípade dajte mäso marinovať už na noc - zaručí to ešte prenikavejšiu chuť marinády v mäse. Kuracie stehná počas pečenia neprikrývam alobalom, nikdy neboli suché. Keď však viete, že máte príliš silnú rúru, tak buď uberte z teploty, alebo mäso prikryte alobalom.

Pečené kuracie stehná v citrónovej marináde odporúčam podávať spolu s ryžou, kuskusom, quinoou a najlepšie aj s čerstvo pripraveným šalátom. Mňam! Nutričné hodnoty sú vypočítané bez prílohy. Zároveň chcem upozorniť na to, že nutričné hodnoty sú pri tomto recepte skôr orientačné, keďže veľkosť kože, kosti a podielu mäsa sa môže v každom prípade podstatne líšiť.

Tak ja verím že tento recept vyskúšate a ak áno, napíšte mi do komentára, ako vám chutilo :)

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU v predpredajovej cene).

Ingrediencie

  • 1,5 kg kuracích stehien (s kožou a kosťou)
  • Na marinádu:
  • 3 prelisované strúčiky cesnaku
  • šťava a kôra z 1 citróna
  • 2 PL olivového oleja odporúčam tento
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1,5 ČL soli
  • petržlenová vňať (podľa chuti)

Postup

  1. V miske zmiešame všetky suroviny na marinádu dohromady.
  2. Do misky pridáme kuracie stehná a rovnomerne ich ponamáčame v marináde, prípadne ich marinádou potrieme z každej strany pomocou štetca.
  3. Následne misku prikryjeme a odložíme do chladničky aspoň na 30 minút (ideálne však cez noc).
  4. Potom kuracie stehná poukladáme do zapekacej misy.
  5. Pečieme ich 30 minút pri 200 stupňoch. Následne každé stehno otočíme a pečieme ich ešte 10 minút. Ak máte väčšie kúsky stehien, môžete piecť o niečo dlhšie. A ak chcete, aby bol vrch stehien chrumkavý, podlejte ich počas pečenia párkrát výpekom.
  6. Upečené kuracie stehná podávame spolu s uvarenou ryžou, kuskusom, quinoou a môžeme ich doplniť aj o čerstvý šalát.
Kniha Obedy a večere
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU v predpredajovej cene).
Kúpiť knihu
Čas prípravy80 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal555 KCal
Sacharidy3 g
Vláknina1 g
Bielkoviny69 g
Tuky30 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu