
Špaldový blondie s orechami
Jemnučký špaldový blondie s orechami, na ktorom si pochutí celá rodina. Je úplne jednoduchý na prípravu a ešte jednoduchší na konzumáciu. Skvelo sa hodí na raňajky alebo ako dezert ku káve.
Tento jednoduchý koláč pripravíte za pomoci jedinej misky. Všetky ingrediencie spolu jednoducho zmiešate a vzniknuté cesto upečiete. Tento recept na rýchly blondie by tak mal zvládnuť každý začiatočník v kuchyni, takže pokojne pošlite do kuchyne deti či manžela a čakajte na lákavú orechovú vôňu.
Mlieko môžete použiť kravské ale aj rastlinné, podľa vašich preferencií (napríklad ovsené, mandľové či kokosové).
Špaldový blondie s orechami môžete servírovať spolu s orechovým maslom, arašidovým krémom ( Lahodný arašidový krém ) alebo preliaty gréckym jogurtom. Samozrejme, výborný je aj samostatne. Potešiť ním môžete i návštevu, v prípade že nie je alergická na orechy.
A nezabudnite, 1 hrnček v receptoch stále predstavuje objem 250 ml.
Ingrediencie
- 2 hrnčeky špaldovej múky (odporúčam túto)
- 5 PL mlieka
- 4 PL medu (odporúčam tento)
- 2 PL kokosového oleja (odporúčam tento)
- 2 PL jablkového pyré alebo jogurtu
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 100g vlašských, prípadne iných orechov (odporúčam tieto)
Postup
- V miske si spolu zmiešame suché ingrediencie a následne do nich vmiešame mokré ingrediencie.
- Na záver do cesta primiešame na malé kúsky nasekané orechy.
- Vzniknuté husté cesto vylejeme do silikónovej alebo papierom na pečenie vystlatej formy na pečenie (o veľkosti zhruba 15x25cm) a koláč pečieme 20-25 minút pri 180 stupňoch do zlatista.
Čas prípravy | 30 minút | |
Výdatnosť | 15 krajcov |
Nutričné hodnoty/ 1 krajec | ||
KCal | 130 KCal | |
Sacharidy | 15 g | |
Vláknina | 3 g | |
Bielkoviny | 4 g | |
Tuky | 7 g |