Fit Recepty
Sleduj ma
Zdravé karbanátky z červenej repy

Zdravé karbanátky z červenej repy

Tak tieto zdravé karbanátky z červenej repy si zamilujete na prvé ochutnanie! Na ich prípravu navyše potrebujete iba 4 základné suroviny a zopár minút prípravy. Perfektné sú ako zdravá večera či snack počas dňa. Majú nádhernú farbu a fantastickú, výraznú chuť.

Aby ste si recept vedeli pripraviť čím skôr, odporúčam kúpiť si vákuovo balenú, uvarenú cviklu - v takomto prípade vám bude samotná príprava trvať len približne 5 minút. Cviklu odporúčam nastrúhať úplne najemno, aby malo cesto správnu hustotu. Pre ideálnu konzistenciu cesta tiež použite jemné ovsené vločky. Takisto z receptu isto nevynechajte ani strúhaný parmezán, dodáva totiž karbanátkam skvelú chuť. Ak si ich však potrebujete pripraviť bez laktózy, môžete ho skúsiť nahradiť lahôdkovým droždím (kúpite tu) .

Tieto karbanátky môžete podávať napríklad aj s hummusom, tzatziki či iným dipom. Karbanátky skladujeme v chladničke a odporúčam ich skonzumovať do 3 dní. Z uvedených surovín vám výjdu karbanátky na 1 plech, z čoho vám vyjde 16 ks a 4 menšie porcie.

Prajem vám dobrú chuť :)

Ingrediencie

Postup

  1. Červenú repu nastrúhame najemno.
  2. V miske ju zmiešame s vajíčkom, jemnými ovsenými vločkami, parmezánom, soľou a mletým čiernym korením.
  3. Cesto spracujeme rukou, a potom z neho tvarujeme malé karbanátky (16 ks).
  4. Karbanátky ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie.
  5. Pečieme ich približne 20 minút pri 180 stupňoch (funkcia horný + dolný ohrev).
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť16 fašíriek
Nutričné hodnoty/ 1 fašírka
KCal43 KCal
Sacharidy4 g
Vláknina1 g
Bielkoviny2 g
Tuky1 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu