
Zdravé karbanátky z červenej repy
Tak tieto zdravé karbanátky z červenej repy si zamilujete na prvé ochutnanie! Na ich prípravu navyše potrebujete iba 4 základné suroviny a zopár minút prípravy. Perfektné sú ako zdravá večera či snack počas dňa. Majú nádhernú farbu a fantastickú, výraznú chuť.
Aby ste si recept vedeli pripraviť čím skôr, odporúčam kúpiť si vákuovo balenú, uvarenú cviklu - v takomto prípade vám bude samotná príprava trvať len približne 5 minút. Cviklu odporúčam nastrúhať úplne najemno, aby malo cesto správnu hustotu. Pre ideálnu konzistenciu cesta tiež použite jemné ovsené vločky. Takisto z receptu isto nevynechajte ani strúhaný parmezán, dodáva totiž karbanátkam skvelú chuť. Ak si ich však potrebujete pripraviť bez laktózy, môžete ho skúsiť nahradiť lahôdkovým droždím (kúpite tu) .
Tieto karbanátky môžete podávať napríklad aj s hummusom, tzatziki či iným dipom. Karbanátky skladujeme v chladničke a odporúčam ich skonzumovať do 3 dní. Z uvedených surovín vám výjdu karbanátky na 1 plech, z čoho vám vyjde 16 ks a 4 menšie porcie.
Prajem vám dobrú chuť :)
Ingrediencie
- 300 g uvarenej červenej repy (vákuovo balenej)
- 100 g jemných ovsených vločiek (odporúčam tieto)
- 1 vajce
- 35 g strúhaného parmezánu (alebo lahôdkového droždia) (kúpite tu)
- 1/2 ČL soli (odporúčam túto)
- štipka čerstvo namletého čierneho korenia (odporúčam toto)
Postup
- Červenú repu nastrúhame najemno.
- V miske ju zmiešame s vajíčkom, jemnými ovsenými vločkami, parmezánom, soľou a mletým čiernym korením.
- Cesto spracujeme rukou, a potom z neho tvarujeme malé karbanátky (16 ks).
- Karbanátky ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie.
- Pečieme ich približne 20 minút pri 180 stupňoch (funkcia horný + dolný ohrev).
Čas prípravy | 30 minút | |
Výdatnosť | 16 fašíriek |
Nutričné hodnoty/ 1 fašírka | ||
KCal | 43 KCal | |
Sacharidy | 4 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bielkoviny | 2 g | |
Tuky | 1 g |