Fit Recepty
Sleduj ma
Zdravé karbonátky z červenej repy

Zdravé karbonátky z červenej repy

Tak tieto zdravé karbonátky z červenej repy si zamilujete na prvé ochutnanie! Na ich prípravu navyše potrebujete iba 4 základné suroviny a zopár minút prípravy. Perfektné sú ako zdravá večera či snack počas dňa. Majú nádhernú farbu a fantastickú, výraznú chuť.

Aby ste si recept vedeli pripraviť čím skôr, odporúčam kúpiť si vákuovo balenú, uvarenú cviklu - v takomto prípade vám bude samotná príprava trvať len približne 5 minút. Cviklu odporúčam nastrúhať úplne najemno, aby malo cesto správnu hustotu. Pre ideálnu konzistenciu cesta tiež použite jemné ovsené vločky. Takisto z receptu isto nevynechajte ani strúhaný parmezán, dodáva totiž karbonátkam skvelú chuť. Ak si ich však potrebujete pripraviť bez laktózy, môžete ho skúsiť nahradiť lahôdkovým droždím (kúpite tu) .

Tieto karbonátky môžete podávať napríklad aj s hummusom, tzatziki či iným dipom. Karbonátky skladujeme v chladničke a odporúčam ich skonzumovať do 3 dní. Z uvedených surovín vám výjdu karbonátky na 1 plech, z čoho vám vyjde 16 ks a 4 menšie porcie.

Prajem vám dobrú chuť :)

Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

Fit recepty - Do 5 surovín

Postup

  1. Červenú repu nastrúhame najemno.
  2. V miske ju zmiešame s vajíčkom, jemnými ovsenými vločkami, parmezánom, soľou a mletým čiernym korením.
  3. Cesto spracujeme rukou a potom z neho tvarujeme malé karbonátky (16 ks).
  4. Karbonátky ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie.
  5. Pečieme ich približne 20 minút pri 180 stupňoch (funkcia horný + dolný ohrev).

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť16 fašíriek
Nutričné hodnoty /
KCal43 KCal
Sacharidy5 g
Vláknina1 g
Bielkoviny2 g
Tuky1 g
Fit Zmena 2025
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu