Fit Recepty
Sleduj ma
Caprese kurací teplý šalát

Caprese kurací teplý šalát

Ak máte radi teplé šaláty, určite vyskúšajte tento rýchly caprese kurací teplý šalát do krabičky. Jednoducho si ho viete nakrabičkovať a preniesť so sebou do práce či školy. Skvele chutí za tepla, aj za studena. Príprava tohto fit šalátu je extra jednoduchá a výsledok poteší aj vysokým obsahom bielkovín. Ak hľadáte jednoduchý recept na šalát s kuracím mäsom, tento rozhodne odporúčam vyskúšať.

Caprese kurací teplý šalát si môžete pripraviť s kuskusom alebo quinoou, obe verzie chutia úžasne a majú rozdielne benefity. Ak potrebujete dostať výsledok bez lepku, pripravte si ho za pomoci quinoy, ktorá šalátu naviac dodá aj zaujímavejšiu štruktúru, chuť a jemnú chrumkavosť. Kuskus je zase rýchlovka, ktorú si vyčarujete behom pár minút, odporúčam použiť jeho celozrnnú podobu.

Príprava receptu vám nezaberie viac ako 20 minút a z uvedeného množstva surovín vyjdú 2 sýte porcie. Pokojne si ich znásobte, ak potrebujete navariť pre viac ľudí, prípadne krabičkovať na viacero dní.

Odporúčam na záver tento kurací šalát pokvapkať aj trochou medu a balzamika. Mňam!

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 80 g kuskusu alebo quinoy (odporúčam tento)
  • 2 PL olivového oleja (odporúčam tento)
  • 300 g kuracích pŕs
  • 150 g cherry paradajok
  • 150 g čerstvej mozzarelly light (malé guľôčky)
  • hrsť lístkov bazalky
  • balzamiko (voliteľné)
  • 2 ČL medu (voliteľné)
  • soľ, provensálske korenie a čerstvo namleté čierne korenie (podľa chuti)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Ak recept pripravujeme s kuskusom, zalejeme ho dvojnásobným objemom vody, zľahka osolíme, prikryjeme a necháme postáť približne 8 minút.
  2. Ak recept pripravujeme s quinoou, prepláchneme ju a v menšom hrci ju zalejeme 1,5 násobným objemom vody, zľahka osolíme a varíme približne 15 minút na slabom plameni.
  3. Kuracie prsia prekrojíme pozdĺžne na polovicu, na dva tenšie kusy.
  4. Na rozpálenej grilovacej alebo klasickej panvici si rozohrejeme 1 lyžicu olivového oleja a potrieme ním povrch panvice.
  5. Na panvicu položíme kuracie prsia a minútu ich grilujeme na silnejšom plameni z oboch strán. Potom teplotu znížime a grilujeme ich ešte približne 4 minúty z každej strany tak, aby boli dostatočne prepečené, no stále šťavnaté. Po pár minútach skontrolujte mäso v priereze - ak už nie je v strede červené, môžete ho odstaviť.
  6. Ku koncu mäso okoreníme a zľahka osolíme. Hotové mäso nakrájame na malé kúsky.
  7. Napokon do krabičky navrstvíme nakrájané mäso, uvarenú prílohu, mozzarellu, rozkrojené cherry paradajky a jedlo pokvapkáme zvyšnou lyžicou olivového oleja.
  8. Dozdobíme lístkami bazalky a v prípade záujmu môžete pre ešte lepšiu chuť pokvapkať mäso medom a balzamikom.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal516 KCal
Sacharidy30 g
Vláknina1 g
Bielkoviny55 g
Tuky19 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu