Fit Recepty
Sleduj ma
Celozrnné cestoviny s pestom zo sušených paradajok

Celozrnné cestoviny s pestom zo sušených paradajok

Ak obľubujete cestoviny, rozhodne vyskúšajte tento jednoduchý recept na celozrnné cestoviny s pestom zo sušených paradajok a orechov. Pesto má výraznú slanú chuť a perfektne sa hodí práve k cestovinám. Podávať ho môžete s olivami a bylinkami alebo s jednoduchým šalátom z paradajok a listovej zeleniny. Toto jedlo je skvelé ako sýty a zdravý obed a určite ho nebudete robiť prvý a poslednýkrát.

Vlašské orechy sú dobrým zdrojom vitamínov skupiny B, E a sú bohaté na fosfor, draslík, horčík a omega 3 mastné kyseliny. Zo stopových prvkov obsahujú zinok – majú ho viac ako ryby alebo mäso, ďalej železo, selén, meď a mangán. Vlašské orechy podporujú fungovanie srdca a rovnováhu nervovej sústavy. Na výrobu domáceho pesta sú ako stvorené. Ak ich však práve doma nemáte, použiť môžete aj kešu orechy. Nezameniteľné pesto zo sušených paradajok a orechov jednoducho musíte vyskúšať.

Toto zdravé bezmäsité jedlo môžete doplniť o vami obľúbené ingrediencie, prípadne si vytvoriť vegánsku verziu vynechaním parmezánu. Skvelú orieškovú chuť budete mať v ústach ešte dlho po jedle. Len pozor na alergikov na orechy, tí by totiž z tohto obedu nemuseli mať až takú radosť :)

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Ingrediencie

  • 500g celozrnných cestovín (odporúčam tieto)
  • 130g sušených paradajok
  • 60g vlašských/kešu orechov (odporúčam tieto)
  • 50g parmezánu
  • 2-4 PL olivového oleja odporúčam tento
  • 4 PL paradajkového pretlaku
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • čerstvá bazalka
  • olivy

Postup

  1. Vlašské alebo kešu orechy necháme odmočiť aspoň 1 hodinu vo vode.
  2. V osolenej vode si uvaríme celozrnné cestoviny do mäkka.
  3. V mixéri si spolu dohladka rozmixujeme odmočené orechy zbavené vody, sušené paradajky, olivový olej, paradajkový pretlak a strúhaný parmezán.
  4. Pesto ochutnáme a dochutíme soľou a korením.
  5. Uvarené cestoviny podávame s pestom, posypané čerstvou bazalkou a olivami.
Kniha Fit recepty 3
Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy25 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal690 KCal
Sacharidy95 g
Vláknina15 g
Bielkoviny25 g
Tuky18 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu