Fit Recepty
Sleduj ma
Celozrnné cestoviny v cesnakovo-karfiólovej omáčke so špargľou, hubami a mozzarellou

Celozrnné cestoviny v cesnakovo-karfiólovej omáčke so špargľou, hubami a mozzarellou

Jedna z najlepších omáčok na cestoviny, akú poznám. Táto cesnakovo-karfiolová omáčka v spojení s celozrnnými cestovinami a chutnou dusenou zeleninkou, mozzarellou a cherry paradajkami je úplné nebíčko v papuľke. Určite tento zdravý recept vyskúšajte, či už na obed alebo na večeru. Má skvelé nutričné hodnoty - veľa bielkovín a vlákniny a zároveň málo kalórií a tukov. Pochutia si nie len vegetariáni ale aj každý milovník zdravého životného štýlu.

Príprava takého fit obeda nie je ani vôbec zložitá. Pripravíme si karfiolovú omáčku, uvaríme cestoviny a podusíme zeleninku. Všetko spolu zmiešame a dobrota je na svete. Nezaberie vám to ani hodinu, zato jedlo zmizne za pár minút.

Špargľa obsahuje množstvo minerálov a vitamínov, má protizápalové účinky, pomáha tráveniu a je skvelým zdrojom vitamínu A, B, C, E, K medi, fosforu, selénu, magnézia a vlákniny. Karfiol je rovnako bohatý na vitamíny, minerály, antioxidanty a obsahuje tiež veľa vlákniny, ktorá podporuje trávenie. Spojením týchto kvalitných surovín dostanete výživné a nutrične hodnotné jedlo. Stravovať sa zdravo skutočne nie je tak zložité.

Vyskúšajte tento zdravý recept na cestoviny s karfiolovou omáčkou. Pevne verím, že si ich zamilujete.

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 400 g celozrnných cestovín (odporúčam tieto)
  • 400 g šampiňónov
  • 250 g zelenej špargle
  • 1 cibuľa
  • 1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
  • 200 g čerstvej mozzarelly
  • 100 g cherry paradajok
  • na omáčku:
  • 1 stredne veľký karfiól
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 100g strúhaného parmezánu
  • 150 ml vody
  • 1 ČL morskej soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 ČL olivového oleja (odporúčam tento)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Pred tým, než začneme s prípravou jedla si upečieme cesnak. Vďaka tomuto kroku získa jedlo úplne nový rozmer chutí.
  2. Cesnakové strúčiky vložíme do alobalu (najlepšie v celku), polejeme ich lyžičkou olivového oleja, alobal zatvoríme a pečieme 30 minút pri 200 stupňoch.
  3. Karfiól očistíme, umyjeme a rozoberieme na menšie kusy.
  4. Kúsky karfiólu necháme variť vo vriacej vode po dobu 10 minút.
  5. Uvarený karfiól precedíme (150 ml vody nevylejeme) a vložíme do mixéra spolu so 150 ml vody, v ktorej sa karfiól varil.
  6. Do mixéra pridáme morskú soľ, mleté čierne korenie, upečený cesnak zbavený šupky, parmezán a zmes rozmixujeme do hladka.
  7. Po domixovaní omáčku ochutnáme a v prípade potreby ešte dochutíme podľa chuti.
  8. Cestoviny uvaríme vo vriacej vode do mäkka.
  9. Vo väčšej panvici si na rozpálenom olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  10. Pridáme na menšie kúsky nakrájané šampiňóny, špargľu a zeleninu dusíme domäkka, pričom ju môžeme v prípade potreby podlievať.
  11. Uvarené cestoviny precedíme, zmiešame s karfiólovou omáčkou, podusenou zeleninou, cherry paradajkami a nadrobno nakrájanou mozzarellou.
  12. Podávame teplé.
  13. Dobrú chuť :)

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy55 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal616 KCal
Sacharidy75 g
Vláknina15 g
Bielkoviny32 g
Tuky16 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu