Celozrnné čokoládové taštičky s kakaovými bôbmi - Pain au Chocolat
Zdieľaj recept s priateľmi:
Máte radi francúzske pečivo? Čo takto pripraviť si ho v zdravšej verzii? Vyskúšajte tieto chutné celozrnné čokoládové taštičky s kakaovými bôbmi.
Je to menej kalorická verzia originálneho francúzskeho pečiva "pain au chocolat" s nižším obsahom tuku a cukru, vyšším obsahom bielkovín, vlákniny a tiež minerálov a antioxidantov - vďaka kakaovým bôbom. Navyše, ich výhodou oproti klasickému receptu je, že vás aj dobre zasýtia, nedodajú vám len prázdne kalórie. Ak nemáte po ruke kakaové bôby, taštičky si samozrejme môžete naplniť aj kockou horkej čokolády. Tá sa krásne roztopí.
A keď ste si stále mysleli, že príprava domáceho pečiva je náročná, snáď vás vďaka tomuto receptu presvedčím o opaku - príprava týchto čokoládových taštičiek je totiž tak jednoduchá, že ju zvládne aj úplný začiatočník. A čo je najlepšie? Nečaká vás žiadne vaľkanie ani komplikované skladanie. Jednoducho si cesto rozdelíte na pár častí ktoré utľapkáte rukou, do stredu cesta vložíte kúsok čokolády či bôbov a cesto po stranách zlepíte. Jednoduché, však?
Namiesto trstinového cukru môžete v recepte použiť aj stéviu , prípadne xylitol (odporúčam tento) .
Spestrite si víkendové ráno touto dobrotou, určite zmiznú rýchlosťou blesku.