Tak tieto vynikajúce celozrnné cestoviny s pestom z červenej repy musíte vyskúšať! Sú nielen chuťovo neodolateľné, no zároveň sú priam pastvou pre oči. Pripravte si ich buď s kozím syrom alebo bryndzou a vaše chuťové poháriky explodujú.
Pesto z červenej repy je naozaj jednoduché na prípravu, všetko spolu stačí iba rozmixovať dohladka, a je to. Najzdĺhavejšia časť receptu je vlastne len čakanie na to, pokým sa cvikla uvarí do mäkka. Cviklové pesto je teda ozaj hračka. Navyše si jeho príprava nevyžaduje až toľko pridaného oleja či iného tuku, v porovnaní s inými druhmi pesta. Tým pádom má cviklové pesto menej tuku aj celkových kalórií. Ak by ste si chceli pri príprave tohto receptu ušetriť čas, môžete si kúpiť už predvarenú cviklu - videla som ju vo väčších supermarketoch.
V tomto recepte som použila celozrnné špagety, no zvoliť môžete aj akékoľvek iné cestoviny, pre celiatikov odporúčam napríklad pohánkové. No a ak by ste si chceli tento recept v budúcnosti obmieňať, môžete cestoviny doplniť napríklad o kuracie mäso, tuniaka, lososa či tofu.
Cestoviny s pestom z červenej repy si určite pripravte, som si istá, že nimi ohúrite nielen samého/samú seba, no aj všetkých papkáčov okolo vás :)
Červené repy vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme ich do mäkka 40-60 minút, v závislosti od ich veľkosti.
Cestoviny uvaríme vo vriacej a osolenej vode do mäkka. Následne ich scedíme.
Uvarené červené repy očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
V sekáčiku (odporúčam tento) alebo v inom mixéri ich rozmixujeme dohladka spolu s očisteným cesnakom, citrónovou šťavou, orechmi, olivovým olejom, lístkami bazalky, soľou a korením.
Nakoniec zmiešame hotové pesto s uvarenými cestovinami.
Kozí syr môžeme pridať buď na vrch cestovín, alebo ho do nich vmiešať tak, aby sa roztopil, vďaka čomu budú cestoviny ešte krémovejšie.