Fit Recepty
Sleduj ma
Chrumkavé krevety s brokolicou z teplovzdušnej fritézy

Chrumkavé krevety s brokolicou z teplovzdušnej fritézy

Rýchla večera s krevetami? Poďte skúsiť recept na tieto chrumkavé krevety s brokolicou z teplovzdušnej fritézy, ktoré si pripravíte raz-dva a potrebujete k nim minimum surovín. Naviac je jedlo plné bielkovín a neobsahuje takmer žiadne sacharidy a minimum tuku.

Vďaka tomu, že krevety a brokolicu postriekame olivovým olejom, budú po dopečení krásne chrumkavé, mňam! Stačí použiť naozaj iba kvapku olivového oleja Borges Extra Virgin, odporúčam ho použiť v rozprašovači, aby sme použili minimum oleja, no zároveň ho rovnomerne rozdistribuovali.

Toto jedlo si môžete vždy dokoreniť podľa chuti, hodia sa naň rôzne zmesi korenín, či si už chcete krevety s brokolicou pripraviť na exotický, stredomorský alebo iný spôsob. Podávať ho môžete samostatne, prípadne odporúčam aj s dochrumkava zapečeným pečivom, či pečenými batatmi, mňam!

Tip: Pri pečení v rúre odporúčam piecť o pár minút dlhšie, pri rovnakej teplote, pri funkcii teplovzdušnej rúry.

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 500 g (1 hlava) brokolice
  • 300 g rozmrazených kreviet
  • 1 ČL olivového oleja Borges Extra Virgin (v rozprašovači) (odporúčam tento)
  • štipka soli
  • štipka čerstvo namletého čierneho korenia
  • štipka karí korenia
  • štipka čili
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Brokolicu umyjeme a rozoberieme na malé ružičky.
  2. Brokolicu a krevety rozložíme do teplovzdušnej fritézy.
  3. Zľahka ich okoreníme, osolíme a postriekame olivovým olejom.
  4. Brokolicu s krevetami pečieme 15 minút pri 175 stupňoch. Nie je potrebné ich v strede pečenia prehrabnúť.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal289 KCal
Sacharidy15 g
Vláknina8 g
Bielkoviny43 g
Tuky4 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu