Fit Recepty
Sleduj ma
Chrumkavé zapekané musli (granola) z ovsených vločiek, pohánky a quinoy

Chrumkavé zapekané musli (granola) z ovsených vločiek, pohánky a quinoy

Ak máte radi chrumkavé zapekané musli, tento recept na domáce musli si určite obľúbite. Navyše je to skvelé a nutrične hodnotné jedlo v ktorom môžete využiť aj pohánku, quinou a chia semienka. A to bez zbytočne pridaného vysokého množstva cukru a konzervantov. Musli je chrumkavé a drží v kúskoch najmä vďaka kokosovému oleju a jablkovému pyré spojeným s proteínovým práškom alebo sušeným mliekom. Na takéto raňajky sa oplatí tešiť.

Musli zbožňujem, no produkty ponúkané v obchodoch ma sklamali svojim niekedy až šialene vysokým obsahom cukru, tuku, konzervačných látok a niekedy aj rôznych farbív. Preto som sa rozhodla vyrábať si zapekané musli doma a poviem vám, lepšie musli ako tie moje som ešte nejedla. Okrem tohto musli odporúčam aj: Chrumkavé zapekané musli bez pridaného tuku a cukru

Ich príprava je úplne jednoduchá, treba ich len sledovať v rúre a premiešavať, aby sa nám nespálili. Pridať do nich môžete čokoľvek podľa vlastnej chuti a máte tiež kontrolu nad množstvom pridaného sladidla. Už však samotné použitie kvalitného medu je obrovským vylepšením. Množstvo použitých ingrediencií môžete tiež regulovať podľa seba a verím, že ak sa raz pustíte do prípravy svojich vlastných, domácich zdravých fit musli, budete ich robiť stále. Obzvlášť ak máte doma milovníkov sladkých raňajok - jedlo má byť predsa chutné, ale i hodnotné pre naše telo a zdravie.

Perfektné sú samostatne, ale božsky chutia aj s mliekom, špeciálne s rastlinnými mliekami ako je kokosové či mandľové.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

Ingrediencie

Postup

  1. Všetky ingrediencie spolu zmiešame v miske a rozotrieme v jednom celku do tenkej vrstvy na plech vystlatý papierom na pečenie.
  2. Musli pečieme 35-45 minút na 165 stupňoch, pričom ho každých 10 minút prehrabneme a skontrolujeme.
  3. Ak máte veľmi výkonnú rúru a musli sa začína pripekať, vyberte ho po 30-35 minútach.
  4. Dopečené musli nechajte úplne vychladnúť, nalámte ho na kúsky a skladujte v uzavretej nádobe.
Kniha Fit recepty 2
Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy50 minút
Výdatnosť5 porcií
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal280 KCal
Sacharidy30 g
Vláknina6 g
Bielkoviny11 g
Tuky12 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu