
Čokoládovo-pomarančová torta z cíceru
Iste ste si už pri mojich receptoch všimli, že cícer sa dá bez problémov použiť ako náhrada múky či tuku do dezertov. Doprajte si a ochutnajte zdravý cícer s originálnou čokoládovo-pomarančovou chuťou v podobe vynikajúcej torty. Recept je to skutočne veľmi jednoduchý a verím, že táto čokoládovo-pomarančová torta z cíceru bez múky si určite vyslúži čestné miesto vo vašom dezertnom jedálničku. Cícer a avokádo si v tomto recepte ani nevšimnete.
Zdravá verzia čokoládovej torty je plná vlákniny, vitamínov, minerálov, obsahuje vysoké množstvo bielkovín, stopových prvkov a zároveň málo cukru, žiadnu múku a nenájdete v nej ani prebytočný tuk. Čokoládovo-pomarančová torta z cíceru je pomerne nízkokalorická a vhodná aj pre celiatikov. Ak milujete banány, v tomto recepte sa dokonalosť čokoládovej torty zavŕši zdravou a nesmierne chutnou avokádovo-banánovou polevou. Jednoducho sen. Trstinový cukor môžete nahradiť kokosovým, prípadne nízkokalorickým xylitolom.
Všetky suroviny spolu vytvárajú vyváženosť chutí a vláčnu konzistenciu. Spojenie avokáda a kakaa je predsa výborné a nikdy nesklame. Prinášam vám rýchly a ľahký recept na **čokoládovo-pomarančovú tortu z cíceru **, ktorá je ako stvorená pre milovníkov čokoládových chutí v zdravšom a nutrične vyváženom prevedení.
1 hrnček = 250 ml
Ingrediencie
- 2 HR (480g) uvareného cíceru (1/2 v suchom stave) (kúpite tu)
- 4 vajcia
- 1 HR trstinového cukru
- 1/2 HR kakaa (odporúčam toto)
- 1 pomaranč - šťava a nastrúhaná kôra
- 1/4 HR vody
- 2 PL kokosového oleja (odporúčam tento)
- Na polevu:
- 2 banány
- 1/2 avokáda
- 3 PL kakaa (odporúčam toto)
- trocha nastúhanej pomarančovej kôry
Postup
- Cícer si cez noc namočíme vo vode, prepláchneme ho a potom ho uvaríme v slabo osolenej vode domäkka.
- V mixéri si rozmixujeme uvarený cícer spolu s vodou, kokosovým olejom a šťavou z 1 pomaranča čo najviac dohladka.
- Zmes vylejeme do misky a vmiešame do nej všetky ostatné ingrediencie.
- Hotové cesto vylejeme do nepriľnavej tortovej formy (s priemerom zhruba 20cm), prípadne inej formy.
- Tortu pečieme 40-50 minút na 180 stupňoch. Torta je hotová, keď na špáradle neostane surové cesto.
- V mixéri si dohladka rozmixujeme banány, polovicu avokáda a kakao.
- Hotovú polevu rozotrieme na vychladené cesto a posypeme trochou pomarančovej kôry.
- Tortu dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Čas prípravy | 60 minút | |
Výdatnosť | 8 krajcov |
Nutričné hodnoty / 1 krajec | ||
KCal | 225 KCal | |
Sacharidy | 38 g | |
Vláknina | 6 g | |
Bielkoviny | 7 g | |
Tuky | 8 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah vlákninyBez lepkuBez orechovZeleninaDezerty bez mliekaZdravé dezerty bez orechovRecepty s avokádom bez múkyBezlepkové zeleninové recepty
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.