Fit Recepty
Sleduj ma
Čokoládovo-pomarančová torta z cíceru

Čokoládovo-pomarančová torta z cíceru

Iste ste si už pri mojich receptoch všimli, že cícer sa dá bez problémov použiť ako náhrada múky či tuku do dezertov. Doprajte si a ochutnajte zdravý cícer s originálnou čokoládovo-pomarančovou chuťou v podobe vynikajúcej torty. Recept je to skutočne veľmi jednoduchý a verím, že táto čokoládovo-pomarančová torta z cíceru bez múky si určite vyslúži čestné miesto vo vašom dezertnom jedálničku. Cícer a avokádo si v tomto recepte ani nevšimnete.

Zdravá verzia čokoládovej torty je plná vlákniny, vitamínov, minerálov, obsahuje vysoké množstvo bielkovín, stopových prvkov a zároveň málo cukru, žiadnu múku a nenájdete v nej ani prebytočný tuk. Čokoládovo-pomarančová torta z cíceru je pomerne nízkokalorická a vhodná aj pre celiatikov. Ak milujete banány, v tomto recepte sa dokonalosť čokoládovej torty zavŕši zdravou a nesmierne chutnou avokádovo-banánovou polevou. Jednoducho sen. Trstinový cukor môžete nahradiť kokosovým, prípadne nízkokalorickým xylitolom.

Všetky suroviny spolu vytvárajú vyváženosť chutí a vláčnu konzistenciu. Spojenie avokáda a kakaa je predsa výborné a nikdy nesklame. Prinášam vám rýchly a ľahký recept na **čokoládovo-pomarančovú tortu z cíceru **, ktorá je ako stvorená pre milovníkov čokoládových chutí v zdravšom a nutrične vyváženom prevedení.

1 hrnček = 250 ml

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Cícer si cez noc namočíme vo vode, prepláchneme ho a potom ho uvaríme v slabo osolenej vode domäkka.
  2. V mixéri si rozmixujeme uvarený cícer spolu s vodou, kokosovým olejom a šťavou z 1 pomaranča čo najviac dohladka.
  3. Zmes vylejeme do misky a vmiešame do nej všetky ostatné ingrediencie.
  4. Hotové cesto vylejeme do nepriľnavej tortovej formy (s priemerom zhruba 20cm), prípadne inej formy.
  5. Tortu pečieme 40-50 minút na 180 stupňoch. Torta je hotová, keď na špáradle neostane surové cesto.
  6. V mixéri si dohladka rozmixujeme banány, polovicu avokáda a kakao.
  7. Hotovú polevu rozotrieme na vychladené cesto a posypeme trochou pomarančovej kôry.
  8. Tortu dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy60 minút
Výdatnosť8 krajcov
Nutričné hodnoty / 1 krajec
KCal225 KCal
Sacharidy38 g
Vláknina6 g
Bielkoviny7 g
Tuky8 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu