Fit Recepty
Sleduj ma
Domáca cícerová múka

Domáca cícerová múka

Cícer a zdravie !!!!!(this section below should be only copied and pasted from the section Instructions, there is only a change in word in the last sentence - please only change that)!!!!!

Cícer je jedna z najchutnejších strukovín s jemnou orieškovou chuťou. Cícer je plný bielkovín, vlákniny a je tiež skvelým zdrojom vitamínov B, železa, draslíku a horčíka. Cícer je veľmi vhodnou potravinou nielen pre zdravých ľudí a športovcov, ale jeho konzumácia je vhodná takisto pri týchto ochoreniach: zvýšená hladina cholesterolu, ateroskleróza, cukrovka, zápcha, poruchy imunity, rakovina.

Cícer neobsahuje lepok, teda je vhodný pre celiatikov. Mal by byť súčasťou každého programu na chudnutie. Zvlásť vhodný je pre deti a tehotné ženy a na rozdiel od iných strukovín z neho takmer vôbec nenafukuje. Pozitívom je tiež ich nutričná hodnota a koncentrácia aminokyselín - tieto látky majú protirakovinové účinky. Pozitívne vplývajú na tuky v tele, znižujú hladinu cholesterolu v krvi a blahodárne vplývajú na pokožku. Vďaka obsahu minerálov tiež pomáhajú pri odstraňovaní psychickej únavy, znižovaní krvného tlaku a pozitívne pôsobí na činnosť srdca.

Pridaním cícerovej múky do varenia alebo pečenia zvýšite biologickú hodnotu jedla. Cícerovou múkou môžeme v receptoch nahradiť časť inej múky, no na mojej stránke nájdete množstvo receptov s použitím len cícerovej múky.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Ingrediencie

Postup

  1. Na výrobu domácej cícerovej múky budete potrebovať kvalitný mixér, sekáčik potravín alebo mlynček (môže byť aj na kávu).
  2. Suchý cícer si v malých množstvách pomelieme čo najviac na múku ako je možné v zvolenom mixéri.
  3. Pomletý cícer preosieme cez sitko aspoň dvakrát, aby sme sa zbavili väčších častí. Čím hladšiu múku sa vám podarí vyrobiť, tým jemnejšie cesto, a teda aj upečený produkt dosiahnete.
  4. Preosiatu múku skladujeme vo vzduchotesnej nádobe v chladničke.
  5. Z jedného hrnčeka suchého cíceru vám vznikne o trochu menej ako hrnček cícerovej múky.
  6. Pozn.: Ak sa vám náhodou nepodarí pomlieť cícer na jemnú múčku, nezúfajte, kúpiť si ju môžete v internetových obchodoch alebo obchodoch s bio/zdravými potravinami :)
Kniha Fit recepty 1
Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy10 minút
Výdatnosť1 porcia
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal387 KCal
Sacharidy57 g
Vláknina10 g
Bielkoviny23 g
Tuky7 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu