Vynikajúci recept na domáce lokše bez lepku, ktoré budete mať hotové do 20 minút - rýchlo a jendoducho. Perfektné sú napríklad ako príloha k hustej fazuľovej polievke, alebo ako wrap ktorý si môžete naplniť obľúbenou náplňou a využiť ho na spôsob tortilly.
Z receptu odporúčam nevynechávať žiadnu surovinu, každá v ňom totiž hraje dôležitú úlohu. Základ cesta tvorí ryžová a kukuričná múka, spolu so zemiakovým škrobom. Ak ste doma zvyknutí na tvorbu bezlepkových receptov, tieto suroviny by vám doma isto nemali chýbať. Psyllium spolu s vodou vytvorí hustý gél ktorý zabezpečí, že bezlepkové cesto bude držať krásne pokope.
Z cesta vyšli 3 lokše, takže ak si želáte pripraviť ich viac, pokojne si suroviny znásobte. Hotové lokše si môžete potrieť prelisovaným cesnakom s trochou oleja, mňam! Skvelé sú napríklad ako príloha k fazuľovej polievke alebo ako wrap, ktorý si môžete naplniť ľubovoľnou náplňou (najviac sa mi k nim hodí mäsitá náplň). Tak dobrú chuť, verím, že vás recept poteší :)
Tieto lokše chutia najlepšie čerstvé, no vydržia vám 2 - 3 dni, odporúčam skladovať ich v uzatvárateľnom sáčku. Na druhý deň ich ohrejte na panvici tak, že ich pokropíte trochou vody.