Ak máte radi langoše, no ich klasická verzia je pre vás ťažká na žalúdok a samozrejme hľadáte zdravšiu a diétnejšiu alternatívu, toto je recept pre vás. Vyskúšajte tieto pečené fitness langoše s nižším obsahom tuku, vyšším obsahom bielkovín a vlákniny. Ich cesto je krásne vláčne a tiež dobre zasýtia. Sama si myslím, že časť, ktorá dáva langošu svoju príznačnú chuť je práve obloha, takže týmto kompromisom nič nepokazíte. Môžete si akurát vychutnať langoše bez výčitiek. A nezabudnite na poriadnu dávku cesnaku ;)
Keďže majú tieto langoše nižší obsah kalórií, môžete si ich pokojne dať na obed ale i na večeru. Ich príprava trvá len pár minút, takže si ich môžete pripraviť aj na poslednú chvíľu, keď vás prepadne chuť na túto maďarskú klasiku. A poznáte snáď niekoho, kto nemá rád langoše? Ani ja nie! Potešte cez víkend celú rodinu a pripravte im tieto fit langoše, ktoré chutia výborne a nezaťažia žalúdok. V tejto fit verzii si na nich pochutia aj všetci priaznivci zdravého jedálnička a štíhlej línie.
Tieto fitness langoše si pripravíte bez kysnutia, čo robí ich prípravu o to jednoduchšou. Už si len vybrať obľúbenú oblohu a hotová pochúťka je na svete. Dobrú chuť.
Všetky suroviny na cesto poriadne vymiešame dohromady najskôr varechou a následne zamiesime aj rukou.
Z cesta tvarujeme rukou tenšie langoše, ktoré ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie. (V tomto kroku môžeme vrch langošov jemne potrieť alebo postriekať trochou olivového oleja - budú sa tak ešte viac chuťovo podobať na klasické langoše).
Langoše pečieme 10 minút pri 200 stupňoch.
Následne langoše potrieme zvolenými oblohami a podávame ich teplé.