Fit Recepty
Sleduj ma
Fitness langoše (pečené)

Fitness langoše (pečené)

Ak máte radi langoše, no ich klasická verzia je pre vás ťažká na žalúdok a samozrejme hľadáte zdravšiu a diétnejšiu alternatívu, toto je recept pre vás. Vyskúšajte tieto pečené fitness langoše s nižším obsahom tuku, vyšším obsahom bielkovín a vlákniny. Ich cesto je krásne vláčne a tiež dobre zasýtia. Sama si myslím, že časť, ktorá dáva langošu svoju príznačnú chuť je práve obloha, takže týmto kompromisom nič nepokazíte. Môžete si akurát vychutnať langoše bez výčitiek. A nezabudnite na poriadnu dávku cesnaku ;)

Keďže majú tieto langoše nižší obsah kalórií, môžete si ich pokojne dať na obed ale i na večeru. Ich príprava trvá len pár minút, takže si ich môžete pripraviť aj na poslednú chvíľu, keď vás prepadne chuť na túto maďarskú klasiku. A poznáte snáď niekoho, kto nemá rád langoše? Ani ja nie! Potešte cez víkend celú rodinu a pripravte im tieto fit langoše, ktoré chutia výborne a nezaťažia žalúdok. V tejto fit verzii si na nich pochutia aj všetci priaznivci zdravého jedálnička a štíhlej línie.

Tieto fitness langoše si pripravíte bez kysnutia, čo robí ich prípravu o to jednoduchšou. Už si len vybrať obľúbenú oblohu a hotová pochúťka je na svete. Dobrú chuť.

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • 200 g hladkej špaldovej múky (odporúčam túto)
  • 150 g bieleho jogurtu (alebo kefíru)
  • 1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL morskej soli
  • Voliteľné oblohy:
  • kečup bez cukru
  • biely jogurt
  • prelisovaný cesnak
  • strúhaný syr
  • čerstvá mozzarella
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto poriadne vymiešame dohromady najskôr varechou a následne zamiesime aj rukou.
  2. Z cesta tvarujeme rukou tenšie langoše, ktoré ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie. (V tomto kroku môžeme vrch langošov jemne potrieť alebo postriekať trochou olivového oleja - budú sa tak ešte viac chuťovo podobať na klasické langoše).
  3. Langoše pečieme 10 minút pri 200 stupňoch.
  4. Následne langoše potrieme zvolenými oblohami a podávame ich teplé.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal418 KCal
Sacharidy55 g
Vláknina10 g
Bielkoviny14 g
Tuky10 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu