Fit Recepty
Sleduj ma
Grilované morčacie prsia v citrónovej marináde

Grilované morčacie prsia v citrónovej marináde

Opäť neviete, čo pripraviť na obed? Potešte svoje chuťové poháriky týmto aromatickým receptom na šťavnaté grilované morčacie prsia v citrónovej marináde. Sú tak jednoduché na prípravu a tak chutné, že si ich určite budete chcieť pripraviť znova.

Neskutočná citrónová marináda nielenže nádherne rozvonia váš príbytok, no taktiež poteší chuťové poháriky. Základom marinády je citrón, sójová omáčka a olivový olej - použila som Classic olivový olej od značky Borges, ktorý sa hodí práve na prípravu takýchto grilovaných receptov. Nájdete v ňom zmes vysoko kvalitného rafinovaného olivového oleja a extra panenského olivového oleja. Jedlu tak dodá jemnú vôňu a zvýrazní ich prirodzenú chuť.

Pre najlepšiu výslednú chuť odporúčam spomenúť si na prípravu tohto receptu ešte deň vopred - mäso tak môžete namočiť do marinády a nechať ho v nej postáť cez noc. Vďaka tomu bude recept nielenže rýchlejšie pripravený, no takisto mäsko krásne nasiakne chuťami z marinády a bude ešte viac šťavnaté. Nič sa ale nestane, ak mäso v marináde postojí len 5 minút, chutné bude aj v tomto prípade.

Grilované morčacie prsia v citrónovej omáčke odporúčam podávať spolu s batatmi, obľúbeným šalátom a môžete si k nim na tanier prihodiť aj kôpku horčice, ktorá sa k nim chuťovo krásne hodí. Prajem vám dobrú chuť :)

Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.

Kniha Fit jedálniček na chudnutie

Ingrediencie

  • 400 g (2 x 200 g) morčacích pŕs
  • 1 citrón (šťava + kôra)
  • 2 PL Classic olivového oleja Borges (odporúčam tento)
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1/4 ČL mletej rasce
  • 1/4 ČL mletej sladkej papriky
  • 1/2 ČL soli
  • 2 strúčiky cesnaku
  • petržlenová vňať (na ozdobu)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Morčacie prsia nakrájame na tenšie rezne.
  2. V miske si zmiešame olivový olej so sójovou omáčkou, korením, soľou, prelisovanými strúčikmi cesnaku a citrónovou šťavou a kôrou. 

Morčacie prsia obalíme v marináde a necháme ich aspoň 5 minút marinovať. Ak mäso marinujete cez noc, osoľte ho až tesne pred grilovaním, aby nepustilo šťavu.
  3. Na rozpálenú grilovaciu panvicu poukladáme plátky mäsa aj s marinádou a grilujeme ich z oboch strán približne po 4 minúty, v závislosti od ich hrúbky. Negrilujte však príliš dlho, aby sa mäso nevysušilo.
  4. Hneď po ugrilovaní môžeme mäso prikryť misou, aby ostalo čo najviac šťavnaté.
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal345 KCal
Sacharidy3 g
Vláknina1 g
Bielkoviny50 g
Tuky15 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu