
Grilované morčacie prsia v citrónovej marináde
Opäť neviete, čo pripraviť na obed? Potešte svoje chuťové poháriky týmto aromatickým receptom na šťavnaté grilované morčacie prsia v citrónovej marináde. Sú tak jednoduché na prípravu a tak chutné, že si ich určite budete chcieť pripraviť znova.
Neskutočná citrónová marináda nielenže nádherne rozvonia váš príbytok, no taktiež poteší chuťové poháriky. Základom marinády je citrón, sójová omáčka a olivový olej - použila som Classic olivový olej od značky Borges, ktorý sa hodí práve na prípravu takýchto grilovaných receptov. Nájdete v ňom zmes vysoko kvalitného rafinovaného olivového oleja a extra panenského olivového oleja. Jedlu tak dodá jemnú vôňu a zvýrazní ich prirodzenú chuť.
Pre najlepšiu výslednú chuť odporúčam spomenúť si na prípravu tohto receptu ešte deň vopred - mäso tak môžete namočiť do marinády a nechať ho v nej postáť cez noc. Vďaka tomu bude recept nielenže rýchlejšie pripravený, no takisto mäsko krásne nasiakne chuťami z marinády a bude ešte viac šťavnaté. Nič sa ale nestane, ak mäso v marináde postojí len 5 minút, chutné bude aj v tomto prípade.
Grilované morčacie prsia v citrónovej omáčke odporúčam podávať spolu s batatmi, obľúbeným šalátom a môžete si k nim na tanier prihodiť aj kôpku horčice, ktorá sa k nim chuťovo krásne hodí. Prajem vám dobrú chuť :)
Ingrediencie
- 400 g (2 x 200 g) morčacích pŕs
- 1 citrón (šťava + kôra)
- 2 PL Classic olivového oleja Borges (odporúčam tento)
- 2 PL sójovej omáčky
- 1/4 ČL mletej rasce
- 1/4 ČL mletej sladkej papriky
- 1/2 ČL soli
- 2 strúčiky cesnaku
- petržlenová vňať (na ozdobu)
Postup
- Morčacie prsia nakrájame na tenšie rezne.
- V miske si zmiešame olivový olej so sójovou omáčkou, korením, soľou, prelisovanými strúčikmi cesnaku a citrónovou šťavou a kôrou. Morčacie prsia obalíme v marináde a necháme ich aspoň 5 minút marinovať. Ak mäso marinujete cez noc, osoľte ho až tesne pred grilovaním, aby nepustilo šťavu.
- Na rozpálenú grilovaciu panvicu poukladáme plátky mäsa aj s marinádou a grilujeme ich z oboch strán približne po 4 minúty, v závislosti od ich hrúbky. Negrilujte však príliš dlho, aby sa mäso nevysušilo.
- Hneď po ugrilovaní môžeme mäso prikryť misou, aby ostalo čo najviac šťavnaté.
Čas prípravy | 20 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 345 KCal | |
Sacharidy | 3 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bielkoviny | 50 g | |
Tuky | 15 g |