Fit Recepty
Sleduj ma
Grilované morčacie prsia v citrónovej marináde

Grilované morčacie prsia v citrónovej marináde

Opäť neviete, čo pripraviť na obed? Potešte svoje chuťové poháriky týmto aromatickým receptom na šťavnaté grilované morčacie prsia v citrónovej marináde. Sú tak jednoduché na prípravu a tak chutné, že si ich určite budete chcieť pripraviť znova.

Neskutočná citrónová marináda nielenže nádherne rozvonia váš príbytok, no taktiež poteší chuťové poháriky. Základom marinády je citrón, sójová omáčka a olivový olej - použila som Classic olivový olej od značky Borges, ktorý sa hodí práve na prípravu takýchto grilovaných receptov. Nájdete v ňom zmes vysoko kvalitného rafinovaného olivového oleja a extra panenského olivového oleja. Jedlu tak dodá jemnú vôňu a zvýrazní ich prirodzenú chuť.

Pre najlepšiu výslednú chuť odporúčam spomenúť si na prípravu tohto receptu ešte deň vopred - mäso tak môžete namočiť do marinády a nechať ho v nej postáť cez noc. Vďaka tomu bude recept nielenže rýchlejšie pripravený, no takisto mäsko krásne nasiakne chuťami z marinády a bude ešte viac šťavnaté. Nič sa ale nestane, ak mäso v marináde postojí len 5 minút, chutné bude aj v tomto prípade.

Grilované morčacie prsia v citrónovej omáčke odporúčam podávať spolu s batatmi, obľúbeným šalátom a môžete si k nim na tanier prihodiť aj kôpku horčice, ktorá sa k nim chuťovo krásne hodí. Prajem vám dobrú chuť :)

Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • 400 g (2 x 200 g) morčacích pŕs
  • 1 citrón (šťava + kôra)
  • 2 PL Classic olivového oleja Borges (odporúčam tento)
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1/4 ČL mletej rasce
  • 1/4 ČL mletej sladkej papriky
  • 1/2 ČL soli
  • 2 strúčiky cesnaku
  • petržlenová vňať (na ozdobu)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Morčacie prsia nakrájame na tenšie rezne.
  2. V miske si zmiešame olivový olej so sójovou omáčkou, korením, soľou, prelisovanými strúčikmi cesnaku a citrónovou šťavou a kôrou. 

Morčacie prsia obalíme v marináde a necháme ich aspoň 5 minút marinovať. Ak mäso marinujete cez noc, osoľte ho až tesne pred grilovaním, aby nepustilo šťavu.
  3. Na rozpálenú grilovaciu panvicu poukladáme plátky mäsa aj s marinádou a grilujeme ich z oboch strán približne po 4 minúty, v závislosti od ich hrúbky. Negrilujte však príliš dlho, aby sa mäso nevysušilo.
  4. Hneď po ugrilovaní môžeme mäso prikryť misou, aby ostalo čo najviac šťavnaté.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal345 KCal
Sacharidy3 g
Vláknina1 g
Bielkoviny50 g
Tuky15 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu