
Jogurtový dip s arašidovým maslom
Čo naservírovať k ovociu počas desiate či olovrantu? Vyskúšajte tento jednoduchý jogurtový dip s arašidovým maslom. Pripravíte si ho iba zo 4 surovín, chutí fantasticky a tiež zasýti. Vďaka gréckemu jogurtu a arašidovému maslu poskytne aj hodnotnú dávku zdravých tukov a bielkovín. Ak neobľúbujete arašidové maslo, pripraviť si ho môžete aj s akýmkoľvek orechovým maslom, prípadne s tahini. Poďte ho skúsiť :)
Aké ovocie sa k tomuto dipu hodí najviac? Skúste nakrájané jablká, hrušky, bobuľovité ovocie či hrozno na paličke, jahody alebo banán.
Tento jogurtový dip s arašidovým maslom môžete mimo ovocia servírovať napríklad aj ako súčasť raňajkovej kaše - zamiešať ho teda do uvarených ovsených vločiek alebo pšena.
Tip: Do tohto dipu si tiež môžete primiešať proteínový prášok (odporúčam tento) . V takom prípade by som pridala jednu odmerku, pričom by som pokojne vynechala med a použila o približne 100 g jogurtu viac, aby nebol dip príliš hustý.
Ingrediencie
- 250 g bieleho nízkotučného gréckeho jogurtu
- 3 PL arašidového masla (odporúčam toto)
- 1 PL medu (odporúčam tento)
- 1/2 ČL škorice (odporúčam túto cejlónsku)
Postup
- Všetky suroviny si spolu poriadne zmiešame v miske.
- Vrch posypeme extra škoricou a dip servírujeme ideálne ihneď.
Čas prípravy | 5 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 170 KCal | |
Sacharidy | 7 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bielkoviny | 11 g | |
Tuky | 10 g |