
Krémové kuracie soté s arašidovým maslom
Pre všetkých milovníkov arašidového masla som si pripravila recept na takéto neodolateľné krémové kuracie soté s arašidovým maslom. Je skutočne jednoduché a rýchle na prípravu, nečakajte žiadne zložité procedúry, ani dlhé vystávanie v kuchyni. A tá chuť vás dostane!
Je to perfektný recept na zdravý obed či sýtu večeru, v ktorom nájdete bohatú dávku bielkovín aj zdravých tukov. Ak teda opäť neviete, čo uvariť z kuracieho mäsa, tento recept musíte skúsiť.
Do omáčky odporúčam pridať aj kvalitnú sójovú omáčku, ak ju však preferujete vynechať, pokojne tak urobte. Do receptu si môžete v prípade záujmu vmiešať aj zeleninu. Vhodná bude napríklad farebná paprika, mrkva či brokolica. Určite odporúčam pridať aj čili kúsky, ktoré sa do arašidovej omáčky náramne hodia. Ak náhodou práve nemáte radi arašidové maslo, prípadne ste naň alergik, použiť môžete aj mandľové či kešu maslo, vďaka ktorým si pripravíte krémovú omáčku, no chuť nebude až taká výrazná ako pri arašidovom masle.
Krémové kuracie soté s arašidovým maslom odporúčam podávať buď s vaším obľúbeným druhom ryže, s pšenom, kuskusom či quinoou. Za mňa vyhráva v tejto kombinácii quinoa alebo jazmínová ryža. Prajem dobrú chuť :)
Ingrediencie
- 800 g kuracích pŕs (bez kosti a kože)
- 3 PL (45 g) arašidového masla (odporúčam toto)
- 1 cibuľa
- 1 ČL olivového oleja (odporúčam tento)
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL kvalitnej sójovej omáčky (môžete vynechať) (odporúčam túto)
- 40 g arašidov (odporúčam tieto v bio kvalite)
- soľ a čerstvo namleté čierne korenie (podľa chuti)
- 1/2 ČL čili vločiek (odporúčam tieto)
Postup
- V hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, čili vločky a na malé kúsky nakrájané kuracie prsia.
- Chvíľu miešame, aby sa mäso uzavrelo zo všetkých strán, a potom ho prikryté dusíme približne 10 minút.
- Následne k mäsu pridáme arašidové maslo, sójovú omáčku, soľ, namleté čierne korenie a arašidy.
- Všetko spolu dobre premiešame, podlejeme trochou vody (50 - 100 ml) a odokryté varíme za občasného miešania ešte 5 minút.
Čas prípravy | 20 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 367 KCal | |
Sacharidy | 5 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bielkoviny | 53 g | |
Tuky | 15 g |