Fit Recepty
Sleduj ma
Nepečený makový cheesecake

Nepečený makový cheesecake

Ak ste tiež milovníkmi maku, tento nepečený makový cheesecake vo fit verzii nesmie uniknúť vašej pozornosti. Je plný bielkovín, pripavíme si ho bez pridaného cukru a oproti klasickým cheesecake-om obsahuje aj menej tuku. Na chuti mu to však vôbec neuberá, poďte sa o tom presvedčiť tiež.

Aby bol cheesecake bez cukru, osladila som ho xylitolom. Použiť môžete aj iné, vami preferované sladidlo. Na korpus som použila sušienky Gullón bez cukru, ktoré som rozmixovala iba s trochou vody. Korpus krásne držal pokope a vôbec sa nemrvil, nebolo potrebné pridať ani žiaden olej. Okrem toho, že sú tieto sušienky bez cukru, nájdete v nich aj množstvo vlákniny.

Základ krému tvorí tvaroh, vďaka ktorému dostaneme zákusok plný bielkovín. Pre chuť a extra krémovosť som do krému pridala aj cream cheese v light verzii a kyslú smotanu, ktorá mu aj v malom množstve dodá ešte lepšiu chuť.

Krém vám pekne zatuhne pomocou želatíny, alebo stužovača krémov. Stužovač krémov však obsahuje pridaný cukor.

Makový cheesecake odporúčam podávať s malinami, je to vynikajúca kombinácia! :)

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • 500 g roztierateľného nízkotučného tvarohu
  • 200 g cream cheese light (syrokrém)
  • 150 g kyslej smotany
  • 80 g mletého maku
  • 150 g xylitolu alebo erytritolu (alebo iného sladidla)
  • 50 g želatínového stužovača krémov (alebo 20 g čírej želatíny)
  • 200 g ovocia (maliny alebo iné)
  • na korpus:
  • 245 g (1 balenie) sušienok Gullón Sugar Free Digestive (odporúčam tieto)
  • 100 ml vody
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Sušienky rozmixujeme najemno v sekáčiku alebo food processore spolu so 100 ml vody.
  2. Sušienkovú zmes poriadne pozatláčame rukou na spodok tortovej formy (s priemerom cca 20 cm).
  3. V miske si zmiešame tvaroh, cream cheese, kyslú smotanu, xylitol, pomletý mak a stužovač. Ak použijeme číru želatinu, najprv ju rozmiešame s 20 ml horúcej vody, pridáme do nej lyžicu krému a napokon roztopenú želatínu vmiešame do celého krému.
  4. Krém poriadne vymiešame pomocou metličky, a potom ho navrstvíme na pripravený korpus.
  5. Cheesecake odzdobíme ovocím a dáme ho stuhnúť do chladničky, ideálne na noc (minimálne však na 4 hodiny).

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy15 minút
Výdatnosť12 porcií
Nutričné hodnoty /
KCal240 KCal
Sacharidy26 g
Vláknina4 g
Bielkoviny10 g
Tuky8 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu