Ak patríte medzi milovníkov nátierok a zároveň chcete jesť zdravo a netráviť dlhý čas prípravou jedál, mám pre vás ideálne riešenie.Táto paradajkovo-šošovicová nátierka iba zo 4 surovín je nielen zdravá a fit, ale aj veľmi jednoduchá na prípravu. A čo je na tomto recepte najlepšie, potrebujete na ňu iba 4 základné suroviny.
Jej hlavnými zložkami sú sušené paradajky a červená šošovica. Červená šošovica je skvelým rastlinným zdrojom bielkovín, komplexných sacharidov a vlákniny, čo znamená, že vás zasýti na dlhý čas a tiež podporí trávenie. Sušené paradajky dodajú nátierke nielen lahodnú a výraznú chuť, no sú taktiež bohaté na antioxidanty a vitamín C, ktorý posilňuje imunitný systém. Mletá paprika zase dodáva nátierke nielen krásnu farbu, ale aj vitamín A, ktorý je dôležitý pre zdravie očí a pokožky.
Ďalšou výhodou tejto nátierky je, že je veľmi univerzálna. Môžete ju použiť ako klasickú nátierku na pečivo či knäckebrot, zdravý dip k nakrájanej zelenine, natierať ju na celozrnné pečivo alebo ju natrieť do wrapov a sendvičov. Je ideálnou voľbou aj pre tých, ktorí sa snažia doplniť bielkoviny z kvalitnej rastlinnej suroviny. Zároveň je tento recept na nátierku vhodný pre vegetariánov a vegánov, nakoľko je pripravená bez mliečnych a živočíšnych surovín.
Príprava paradajkovo-šošovicovej nátierky je skutočne jednoduchá. Trvá len pár minút, a výsledkom je lahodná, krémová nátierka, ktorá je plná chutí a živín. Či už si ju pripravíte ako rýchle raňajky, zdravú desiatu alebo ľahkú večeru, určite sa stane jedným z vašich obľúbených receptov.