Pečená banánová palacinka s makovo-tvarohovou plnkou a višňami
Zdieľaj recept s priateľmi:
Ak ste doteraz nemali šťastie s banánovými palacinkami z dvoch ingrediencií, skúste túto šikovnú obmenu - pečená banánová palacinka bez múky. Jej príprava je veľmi jednoduchá a výsledok stojí za to. Odporúčam naplniť ju touto lahodnou makovo-tvarohovou plnkou a višňami. Doprajte si túto plnenú palacinku ako zdravé raňajky, sladký obed či dezert. Je plná vápnika a bielkovín!
Mak je bohatý na minerály, zdravé tuky, vlákninu, vitamíny (najmä B vitamíny) a pomáha chrániť organizmus pred srdcovými chorobami, tráviacimi ťažkosťami, udržuje zdravé kosti a podporuje tvorbu červených krviniek. Tvaroh je veľmi dobre stráviteľný, takže ho pokojne môžete konzumovať aj na večeru. Obsahuje veľa zdraviu prospešných látok, najmä vápnik, draslík či horčík a ďalšie minerálne bohatstvá. Navyše vás veľmi dobre zasýti a dodá telu hodnotné bielkoviny - čo vaše telo ocení najmä po silovom tréningu.
Cesto na palacinky je bezlepkové, obsahuje iba banány a vajíčka s medom. Komu sa táto verzia palaciniek nepodarila na panvici, nemusíte sa báť - vylejte cesto na papierom na pečenie vystlaný plech a palacinka sa vám krásne upečie.
Túto zdravú a diétnu palacinku môžete podávať samostatne alebo s ovocím kedykoľvek počas dňa. Dobrú chuť!